Akıllı telefondan söz açmamın sebebi, Instagram'dan bahsetmek. Bazı blogger arkadaşlarımın paylaşımlarından dolayı haberdardım ama meğer instagram bambaşka bir dünya imiş. Yemek bloggerları o ufacıcık telefon ekranında fotoğraflı yemek tarifleri veriyorlar. Mekan tanıtanlar ayrı, moda ve seyahat ile her türlü ürün tanıtım ve satışı da mevcut. Dediğim gibi orası apayrı bir dünya ve kullanımı da kolay olduğu için ben de ufak ufak kendime bir yer kapmaya çalışıyorum.
İnstagramın yaygınlaşması ve yayılması bence insan doğasıyla ilgili. Kendimden de örnek vermem gerekirse, tattığım değişik bir lezzeti sevdiklerimin de tatmasını isterim. Güneşin batışını, geceyi aydınlatan dolunayı yalnız seyretmek içime sinmez. Tüm bunların tadına varabilmek için sevdiklerimle paylaşmam gerekir. Bence, insanoğlundaki bu paylaşma isteği nedeniyle instagram kullanımı artarak devam edecektir.
Kahvaltı soframıza yeni dahil olan ve instagramda da paylaştığım Yumurta Kapama, haşlama yumurtanın yağlı olanı. Yağı azaltmak için çok sevdiğim yağda yumurta yerine haşlama yumurta tercihimdir ama arasıra kaçamak yapmak lazım. Burada bahsetmek istediğim bir şey daha var. Yumurta haşlanırken çatlamasından şikayetçi iseniz, yumurtanın yuvarlak olan kenarını bıçağın ucuyla delin.
Sahanda Tereyağlı Yumurta Kapama'nın pişirilmesine gelince. Aynen isminde yazıldığı gibi çatlamadan, patlamadan kayısıdan az daha katı haşladığımız yumurtalarımızı soyup, ortadan ikiye bölüyoruz. Yarım yumurtaları, içinde tereyağı erittiğimiz sahana sarılar aşağı gelmek üzere yerleştiriyoruz. Tereyağ iyice kızıp, köpük köpük olunca ocaktan alıyoruz. Köpük, köpük kızgın tereyağ içindeki yumurtaların üzerine azıcık pul biber de serperseniz, taze veya kızarmış ekmeğin yardımıyla sahanınızın tertemiz olacağını garanti ediyorum.
Afiyet olsun!
Güle güle kullanın telefonunuzu ,instagram biraz insanları tembelleştiriyor sanırım aynı akıllı telefonlar gibi uzun ömürlü görmüyorum ben ama gelin görün elimdende düşmüyor ,hayırlı olsun ig hesabınız hemen takibe alayım ,ayrıca yumurta harika görünüyor çok severim ,ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilCizel hanım teşekkür ederim :) Akıllı telefonlar ve marifetleri dünya insanını birbirine yakınlaştırıyor ve haberdar ediyor. İyi işlere vesile olur ama iyi niyetle kullanmak koşuluyla tabii. Geldiğiniz için tekrar teşekkürler...
SilEllerinize sağlık Rabia hanımcım, ben de sizi takip etmek isterim.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Tülin hanım! instagram'da da görüşmek üzere. Sevgiler...
SilElinize sağlık. İştah açıcı görünüyor. Instagram için akıllı telefon almıştım ve fotoğraf çekmenin ne kadar zevkli bi uğraş olduğunu gördüm. Takipçinizim. Sevgiler...
YanıtlaSilİnsyagramı ben de çok seviyorum. Yumurtalar ise harika:))) Bir ay yumurta yemem yasak, sonrasında ise hemen deniyorum. Sevgiler♥
YanıtlaSilYumurtayi bu haliyle pek bir seviyorum bende rabia emegine saglik afiyetle. Bu arada instagram hesabin hayirli olsun :) biraz fazlaca vakit aliyor bazen kiziyorum kendime ama cokda keyif aldigim dogru hemen buluyorum seni orada :) sevgilerimle..
YanıtlaSilLezzeti şahane olmuştur bu tarifin. Zaten tereyağ her şeye lezzet katıyor.
YanıtlaSilhayırlı olsun takip etmeye başladım. ben de beklerim :)
YanıtlaSilBahar hanım teşekkür ederim. Görüşmek üzere...
SilNefis görünüyor (:
YanıtlaSilMmmm... anım istedi allahi, kalkıp yapsam mı ki:)))
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
Instagram ayri bir dunya.. Hosgeldiniz o zaman..
YanıtlaSilSevgili Rabia ahh ne çok severim ne çok lezzetli olur sıcak ekmeği bana bana yemenin tadına doyulmuyor o an kiloymuş diyetmiş hepsi uçup gidiyor akıldan.Harika görünüyor ve gecenin geç saati canım istedi.Eline emeğine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSil