24 Temmuz 2012 Salı

AŞK'I MERAK EDİYORUZ...

Aşkı anlatmak istemiştim de; "Aşka Düşmek" başlığıyla dilimin döndüğü, aklımın erdiğince bir şeyler karalamıştım. Ondan önce de sonra da çeşitli konularda çeşitli yazılarımı yayınladım ama en fazla okunan yazım Aşka Düşmek oldu. Sebebini merak ettiğimde ise fazla düşünmeme gerek kalmadı. Çünkü, veriler gösteriyordu ki, Goggle'a "Aşk'ı" soranların bir çoğu benim bloğuma düşmüşlerdi, çaresiz!. Yazımın çok okunması yeterli bir istatistiki belge olmasa da ben inanıyorum ki; insanlar aşk'ı merak ediyorlar.




Büyük ihtimalle gençler aşkı öğrenmek istiyorlar. Veya, kendi aşklarını sorgulamak, yaşadıklarının gerçek aşk olup olmadığını anlamak istiyorlar. Her ne sebeple olursa olsun, insanların aşkı öğrenmeye merakı var. Öğrenme merakı ile birlikte hepimizin aşka düşkün olduğu da bir gerçek. En sevilen şarkılar aşk şarkıları, sinema tarihine adını yazdırmış filmlerin çoğunluğu aşk filmleri, en çok okunan kitaplar keza yine aşk romanları.

Aşkı bizzat yaşamamış olanlar tarafından bile gösterilen bu ilgi ve alaka aşka düşkünlüğümüzün bir göstergesi. Çünkü, aşk insan doğasında mevcut olan bir duygu. Aşkı yaşamamış olmak onu bilmemek anlamına gelmiyor. Aşkı herkes biliyor ama aşkı yaşamak hesaba-kitaba gelmediği için çoğu aşk daha başlamadan bitiyor. 


Bütün bunlara karşın hala aşka inanmayan, aşkı reddeden insanların varlığı beni hayrete düşürse de biliyorum ki; aşk tüm duygu ve düşüncelerin üstündedir. Aşk var olmak için hiç kimsenin onayına ihtiyaç duymaz. Aşk hüküm süreceği kalpleri kendi seçer. O kalp, aşkı reddeden birine ait olsa bile.




7 yorum:

  1. Rabia, bu yazının üzerine şu şarkıyı dinlemeye ne dersiniz?

    Duman'dan dinleyeceğiz ama.. Sezen Aksu'nun şarkılarını çok seviyorum. Ama kendisi söyleyince değil nedense... Ne fena!

    Neyse... Şarkı geliyorrrr:)

    http://www.youtube.com/watch?v=IyzXWE3bDg4

    Beni yak kendini yak herşeyi yaaak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkı geldi bile, dinliyorum :) Haklısınız galiba...Sezen'im bir tanedir ama Duman'da sevdiğim bir gurup olduğuna göre, iki iyinin beraberliği şarkının lezzetini arttırmış. Sevgiler...

      Sil
  2. Ne güzel şeydir aşk:)

    http://thelifebyhulik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. blogunuzu yeni keşfettim ve iyi kide ettim ... bende sizi beklerim sevgiler ...
    https://soslubadem.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Ey Aşk nelere kadirsin sen,İnsanın doğası gereği olsa gerek tarihin her döneminde Aslı ile Keremler,Ferhat ile Şirinler Leyla İle mecnunlar Aşk'ı aramışlar ama hiç biri Aşkı'na kavuşamadığı için Efsane olmuşlar.Kim bilir belki kavuşsalar bu kadar efsane olmazlardı,Bu nedenle çağımızın aşk'ları mezara kadar değil yata... kadar sürüyor galiba.saygılar sunarım Blogum:http:pansiyonnet.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  5. Aşk kitapları mı arıyorsunuz? Tıklayın: aşk romanları

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...