7 Aralık 2012 Cuma

SEVİLMEK İSTİYORSAN... Önce Sevmeyi Bileceksin!

Sevmeyi mi sevilmeyi mi tercih edersiniz diye sorduğumuzda insanların çoğu sevilmeyi isterler. Nedendir bilinmez ama bilhassa genç kızlar bu soruya cevap verirken yüzlerinde utangaç bir tebessüm uzaklardaki bir sevgiliyi düşünür gibi bakışları hülyalı, omuzlarının arasına aldıkları başlarını hafifçe yana doğru eğerek,
-Sevilmek isterim, diye cevap verirler. Hem de çok sevilmek isterim.!!! 



Bu genç kızların sevilmekten ne anladıklarını ve nasıl bir sevgili düşlediklerini kestirmek hiç de zor değil. Devamlı peşlerinde koşan her isteklerini yerine getiren yerli yersiz iltifatlar yapıp hediyeler alan köle gibi emirlerini bekleyen bir erkek hayal ederler. Genç kızların tümünü şamil değilse de aslında pek çok kadın için böylesi bir ilişki, böyle bir erkek cazip gelebilir. Sevilmek, herkes için (kadın-erkek farketmez) kişinin gururunu okşayan bir şeydir. 

Sevmek ve sevilmenin resmini yap deseler büyük bir olasılıkla seven kişiyi yerde yani aşağıda sevilen kişiyi de ayakta yani yüksekte çizerdim. Böyle bir algı var maalesef. Belki, toplumdaki bu algı sebebiyle insanlar sevmeden sevilmek istiyorlar. Severlerse acı çekeceklerine inanıyorlar.

Sevmekten korkan yetişkinleri anlamak mümkün. Muhtemelen, acı bir tecrübe yaşamışlardır. Genç kızların sevmek hakkındaki olumsuz düşünceleri ise henüz aşkı tanımamış olmalarından ve toyluklarının verdiği özgüvenle kibre kapılmalarından olabilir. Severek birine esir olmaktansa esir almayı tercih ederler. Belki de yaşıtları erkeklerin, sevdiğinin esiri olma gibi bir romantikliği bu yaşlarda rahatça benimseyeceğine olan inançtan kaynaklanıyordur.

Halbuki, sevmek insanın fıtratında var olan bir duygudur. Biz ne kadar korksak, ne kadar istemesek de yaradılışımız icabı sevmekten kaçamayız. Sevmemeye karar vererek kendilerini koruduklarını düşünenler aslında bu dünyadaki en değerli şeyden kendilerini mahrum bırakıyorlar.

Sevmeyen ve dolayısıyla sevmenin ne olduğunu bilmeyen bir insan, kendisine gösterilen ilgi ve alakanın sevgi olduğundan emin olamaz. Bilmediği bir şeyin var olduğunu kabul ederek kendini kandırdığı gibi, sevmediği bir insanın sevgisini kabul ederek sevmekten başka suçu olmayan insana büyük haksızlık yapmış olur. 

Böyle bir düşünce tarzı ise insan haysiyetiyle bağdaşmaz. Bunun için de sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin. 






1 yorum:

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...