3 Nisan 2012 Salı

HAYAT DEVAM EDİYOR...

Bugün Nisan'ın ikinci günü, dün 1 Nisan doğum günümdü ve ben bir yaş daha aldım. Her yıl aynı şey oluyor. Ben istemiyorum ama almayayım da diyemiyorum. Halbuki memnuniyetle bu alacağımdan feragat edebilirim. Yaş almak, almak fiilinden ötürü sahip olmak manasına geliyorsa da bu iki kelime yanyana gelince başka bir durumu çağrıştırıyor ki; yaş almak aslında yaşlanmak oluyor.






Doğduğum gün uzaklarda kaldı. Her yıl daha da uzaklaşıyorum. Buna rağmen doğum günümü kutlamak, hayal-meyal hatırlanabilen vaktiyle terkedip gitmiş eski bir sevgiliyi anmak gibi mazoşist bir durum anlayacağınız. 

Doğduğun günden uzaklaşıp, öleceğin güne yaklaşıp yakınlaşmak ve buna rağmen doğum günü kutlamak bence biz insanlar için adeta bir dayanıklılık testi olsa gerek. İşin en ilginç tarafı da bu gün yani doğum günümün ertesinde hiçbir şey olmamış gibi hayata ve yaşamaya devam etmek... 

Veya edebilmek.

Malumunuzdur, yaratılanlar içinde öleceğini bilen sadece insandır. Ömür süremizi bilemeyiz ama öleceğimizi biliyoruz. Buna rağmen nasıl da hayata bağlanıyoruz. Yitirdiğimiz her yakınımızın ardından bir kaç gün aklımız başımıza geliyor "Yalan dünya"ya kanmamaya çalışıyoruz ama hayat denen acımasız çark dönmeye başlıyor ve bizi yeniden içine çekiveriyor. 

Ve hayat devam ediyor...






6 yorum:

  1. Aman efem nasılsa herkes ölecek :)) insan hissetiği yaştadır, uzun ve sağlıklı bir ömür ve mutlu yıllar dilerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evvela iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Anlatmak istediğim, ölümden korkmaktan ziyade, yaşamak isteği ile yaş almak istememekteki ikilem. Bariz bir çelişki var. Yaşamak güzel, yaşlanmasak daha da güzel ve ölmek istemiyoruz. Size de uzun ve mutlu bir ömür diliyorum.

      Sil
  2. Hakkaten bazen bende diyorum ya ölecegiz , bu telas bu kosturmaca yok ev alayım yok bark alayım, çalışayım sigortam ödensin emekli olayım..
    Neyse içimizi karartmayalım , mutlu saglıklı neşeli aşk dolu nice yıllar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.:)) Bu akşam saatinde iyi dilekleriniz, beni mutlu etti. Ben de size ömür boyu mutluluklar dilerim.

      Sil
  3. Doğum gününüz kutlu olsun Rabia Hanım nice huzur mutluluk sağlık dolu yaşlara...

    YanıtlaSil
  4. Doğum gününüz kutlu olsun, nice nice, güzel güzel yıllara... Sevdiklerinizle mutlu bir ömür diliyorum.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...