11 Ocak 2016 Pazartesi

SAHANDA TEREYAĞLI YUMURTA KAPAMA...Akıllı Telefon ve Instagram

Akıllı telefon kullanmayı düşünmüyordum ama bir vesileyle aniden telefon sahibi oluverdim. Çeşitli özelliklerini birer birer kullanmaya başlayınca da hoşuma gitti. Bu arada, digital fotoğraf makinemi kullanmadığımı bir köşede unuttuğumu farkettim. Halbuki, bir zamanlar Digital makine benim için adeta bir mucizeydi. Eski makinemle her gördüğümü çekemez, filmi boşuna harcamamak için çok dikkatli davranırdım. Çektiğim pozları, fotoğrafçıda negatifinden görebiliyor iken dijital makinenin getirdiği kolaylık müthişti.


Antalya'ya yapacağımız bir seyahat öncesinde digital makinelerin özelliğini öğrenmiştim de son anda ne yapıp, edip makineyi satın almıştım. Hiç kısıtlama olmadan her gördüğümü, istediğim kadar çekebilmek ne büyük özgürlüktü. Yüzlerce kare çekip, beğendiklerimi seçme şansımın olması akıl almaz bir kolaylıktı. Şimdi ise yeni telefonla güzel fotoğraflar çekince işler yine değişti. Bu sefer, digital makine bir köşede bekliyor. Kim uğraşacak ki; tükenen pilleri makineden çıkart, şarj cihazına tak, bekle piller şarj olsun yeniden makineye tak ki fotoğraf çekesin.

Akıllı telefondan söz açmamın sebebi, Instagram'dan bahsetmek. Bazı blogger arkadaşlarımın paylaşımlarından dolayı haberdardım ama meğer instagram bambaşka bir dünya imiş. Yemek bloggerları o ufacıcık telefon ekranında fotoğraflı yemek tarifleri veriyorlar. Mekan tanıtanlar ayrı, moda ve seyahat ile her türlü ürün tanıtım ve satışı da mevcut. Dediğim gibi orası apayrı bir dünya ve kullanımı da kolay olduğu için ben de ufak ufak kendime bir yer kapmaya çalışıyorum.


İnstagramın yaygınlaşması ve yayılması bence insan doğasıyla ilgili. Kendimden de örnek vermem gerekirse, tattığım değişik bir lezzeti sevdiklerimin de tatmasını isterim. Güneşin batışını, geceyi aydınlatan dolunayı yalnız seyretmek içime sinmez. Tüm bunların tadına varabilmek için sevdiklerimle paylaşmam gerekir. Bence, insanoğlundaki bu paylaşma isteği nedeniyle instagram kullanımı artarak devam edecektir.


Kahvaltı soframıza yeni dahil olan ve instagramda da paylaştığım Yumurta Kapama, haşlama yumurtanın yağlı olanı. Yağı azaltmak için çok sevdiğim yağda yumurta yerine haşlama yumurta tercihimdir ama arasıra kaçamak yapmak lazım. Burada bahsetmek istediğim bir şey daha var. Yumurta haşlanırken çatlamasından şikayetçi iseniz, yumurtanın yuvarlak olan kenarını bıçağın ucuyla delin.

Sahanda Tereyağlı Yumurta Kapama'nın pişirilmesine gelince. Aynen isminde yazıldığı gibi çatlamadan, patlamadan kayısıdan az daha katı haşladığımız yumurtalarımızı soyup, ortadan ikiye bölüyoruz. Yarım yumurtaları, içinde tereyağı erittiğimiz sahana sarılar aşağı gelmek üzere yerleştiriyoruz. Tereyağ iyice kızıp, köpük köpük olunca ocaktan alıyoruz. Köpük, köpük kızgın tereyağ içindeki yumurtaların üzerine azıcık pul biber de serperseniz, taze veya kızarmış ekmeğin yardımıyla sahanınızın tertemiz olacağını garanti ediyorum.

Afiyet olsun!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...