1 Mayıs 2017 Pazartesi

ATATÜRK'ÜN EN SEVDİĞİ YEMEK...Etsiz Kuru Fasulye-Pilav...

Facebook'da "Mustafa Kemal Atatürk İle İlgili Az Bilinenler" başlıklı bir yazı paylaşıldı. Daha önce okuduğum bir yazıydı ama unuttuklarım vardır diye yeniden okudum. Verilen bilgilerin hepsi ayrı ayrı değerliydi. İçlerinde en çok, Atatürk'ün sevdiği yemeğin "Etsiz Kuru Fasulye ve Pilav" olması hoşuma gitti. Takipçilerim bilirler babamın Kuru Fasulye sevgisini ve biz çocuklarına Kuru Fasulyeyi sevdirme çabasını. Rahmetli babam her gün yese bıkmayacak kadar sevdiği kuru fasulye yemeğine sofrada bize "En birinci yemek kuru fasulye" diye tezahürat yaptırırdı.


Kurtuluş Savaşı Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını olur olmaz yerde, olur olmaz şekilde, gerekli-gereksiz kullanmak, başkalarıyla kıyaslamak gayretkeşliği içerisinde değilim, hiç de olmadım. Atatürk'ü önce evimizde, daha sonra ilk okuldan başlayarak eğitim hayatımız boyunca öğrendik ve sevdik. Bu vatan topraklarında herkesin de aynı duyguları taşıdığını zannederek büyüdük. Daha sonraki yıllarda, dünyadaki çeşitli ideolojilerin etkisinde kalan gençler Atatürk hakkında hadlerini aşan laflar ettiler. Güneş balçıkla sıvanmaz dedik ve bizim yüreğimizdeki Atatürk sevgisi hiç eksilmedi.



Gençler, kolayca tesir altında kalıp, hataya düşebilirler. Onların hata yapma lüksleri vardır ama kocaman adamların ve kadınların hâlâ Atatürk'ü anlamaya yanaşmamaları ve kafalarında bir şekilde oluşmuş yanlış kanı, duygu ve düşüncelerinde ısrar etmelerini anlamak zor. Tahmin ediyorum hepsi olmasa da çoğunluğu Atatürk hakkında doğru analiz yapacak kapasitede insanlar ve onlar da Atatürk'ün hakkını teslim ediyorlardır. Ancak, içinde bulundukları sosyal çevrede bunu seslendirme cesaretini gösteremiyorlar. Ben ve benim gibi düşünenler ise Atatürk'ün, Allah'ın bir lütfu ve Türk Milleti'ne armağanı olduğuna inanıyoruz.


Kız çocuklarının ilk aşkları babaları olduğuna göre rahmetli babama olan özlem ve sevgi dolu duygularım, Atatürk'ün kuru fasulye sevgisiyle birleşerek bana bu satırları karalama cesaretini verdi. Rahmetli babamın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği yemek olan kuru fasulye yemeğinin tarifini bu yazıya eklememi benden beklemezsiniz umarım. Ancak, bizim evde kuru fasulyenin nasıl pişirildiğini öğrenmek isteyenleriniz var ise Kurufasulye'den Bir Hikaye başlıklı yazımı okuyabilirler.

Tahmin ediyorum, bundan böyle her kuru fasulye yediğinizde babamı olmasa da Atatürk'ü sevgiyle anacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...