14 Mart 2014 Cuma

GİDENLERİN ARDINDAN...

Bazı yıllar ailelere uğur getirir. Birbiri ardından iyi haberler alınır. Bir düğün davetiyesi, bir doğum müjdesi, gençlerin okul başarıları derken dudaklarınızdaki gülümseme adeta yüzünüze yapışır. Mutlusunuzdur. Kendinizi hafiflemiş, coşkun ve neşeli hissedersiniz. Bazı yıllarda ise ailenin üzerine kara bulutlar çöker. Yüzler gülmez olur. Çünkü, aile ve akrabaların yaşadıkları olumlu veya olumsuz tüm olaylar sizi de etkiler. Ailede yaşanan mutluluklarla siz de mutlu olur, acı çeken, ağlayan mutsuz bir yakınınız var ise sizin de kolunuz-kanadınız kırılır, meyus olursunuz.




Bu yıl maalesef bizim için kayıplar yılı oldu. Bu kış, yeni yıla girmeden, sonbaharda sararan yapraklarımız düşmeye başladı. Tedavisi süren sevdiğimiz bir komşumuz, güney kıyılarındaki seyahatinden dönen bir arkadaşımız, uzak illerde yaşayan yine çok sevdiğimiz eski bir ahbabımız ve en son kaybımız dayımız.

Merhum dayımız, kardeşlerinin en küçüğü olduğu için üvey anneye karşı, ablaları tarafından korunmuş ve kollanmış olarak büyümüş. Çok genç yaşta, kendi gibi çok genç adeta çocuk yaşında bir kızın aşkıyla, daha doğrusu bu iki çocuk birbirlerinin aşkıyla yanmışlar. Öz annesi olmadığı için babasına karşı bir müttefik bulamayan dayımıza sevdiği kızın annesi sahip çıkmış ve dayımı dedemden istemiş. Dedem, çevresinde güvenilir ve sevilen bir insan olan dünürüne inanmış ve bu evliliğe rıza göstermiş. Dayım, ana-kız yaşayan iki kişilik aileye damat olarak dahil olmuş. Ancak, tüm akrabalar hemfikirdi ki; kayınvalidesi dayıma oğlu, kendi kızına gelini gibi davranırmış.

Baba ocağında ablalarının kolladığı, evliliğinde kayınvalidesinin himayesinde, daha sonraki yıllarda çocukları da olmadığı için eşinin tüm sevgisiyle sarıp, sarmalanan dayımız mutlu bir hayat sürerken, eşinin hastalanması ile zor günler yaşadı. Yengemizin hastalığı boyunca şefkat ve muhabbetle onu rahat ettirmek için elinden gelenin fazlasını yaptı. Sevdiği kadını toprağa veren dayımız için yaşamak her ne kadar külfet olsa da o yine de kendini bırakmadı ve etrafını üzmemek için dimdik ayakta durmaya gayret gösterdi.

Ömrü boyunca aşk, sevgi, muhabbet, şefkat ve merhamet hisleriyle harmanlanmış bir eş olarak yaşayan, eşini kaybettikten sonra hayata katlanmaya çalışan dayımızı dün sevgili karısının ağuşunda son uykusuna yatırdık. İyi bir evlat, iyi bir kardeş, iyi bir eş ve en önemlisi de iyi bir insan olan dayımızı diğer ölmüşlerimizle birlikte Yüce Rabbimizin merhametine emanet ettik.

Kabri nur, mekânı cennet olsun.






10 yorum:

  1. Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin Rabia Abla.

    YanıtlaSil
  2. Allah rahmet eylesin, tüm ölmüşlerinizin ruhu şad olsun. Bir ara biz de aynen sizin gibi üst üste yaşadık ölümleri, bazen üst üste geliyor dediğiniz gibi..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Rabia Sertelli hayat öylesine acımasız ki maalesef sevdiklerimiz ellerimizden gittikçe daha da zor tahammül ediyoruz yaşamak için bir süre sonra acısı ile tatlısı ile hayat devam ediyor deyip nefes alıp vermelere devam ediyoruz,ama hep bir yanımız eksik ve de kırık olarak Rabbimden bütün kayıplarınıza rahmet diliyorum cümle ölmüşlerimizin mekanları cennet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Allah rahmet eylesin, basiniz sagolsun. Dilerim guzel askin, guzel insanlari bulusmustur orada. Saglicakla kalin.

    YanıtlaSil
  5. Başınız sağolsun, cennet mekanları olsun...

    YanıtlaSil
  6. Dostlar sağolsun! Dayımı toprağa verdiğimiz gün içimi döktüğüm yazıyı okuyup, başsağlığı dileyen, hayır dualarını esirgemeyen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. Mekanı cennet olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  8. Başınız sağolsun Rabia hanım. Öldükten sonra dayınızın böyle güzel anlatıma sahip olması bence ayrı güzellik. Nur içinde yatsınlar orada huzuru bulsunlar inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serpil'ciğim. Bu yazıyla anmak da dayımın bir kısmeti olsa gerek. Çünkü, her kaybımızın ardından yazmak adetim değil. Güzel duaların için tekrar teşekkür ederim. Cümle ölmüşlerimizin ruhları şad olsun.

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...