22 Aralık 2012 Cumartesi

YENİ YIL...İsteyenin Bir Yüzü...

Genel teamül olarak her biten yılın sonunda yeni yıldan beklentiler dile getirilir. Bilhassa gençlerin aşk ve evlilik olmak üzere kişiye göre -sıralaması- değişen para, dünyada barış, v.s. istekleri olur ve daima da olacaktır. Ancak, son yıllarda yeni yıldan beklentiler diye adeta bir konsept yaratıldı. Yeni yılda gerçekleşmesi istenen arzu ve istekler, Allah'a edilen niyazların çağımıza uygun versiyonu oldu. Artık isteklerimizi gizli dualarımızda saklamaya gerek görmüyoruz. Herşey de olduğu gibi onlar da aleniyet kazandı.



Tüm insanların gönlünde çeşitli arzu ve istekler vardır. Bunlara kavuşmak için çalışmak gerekir. Üniversite tahsili yapmak isteyen gençler hazırlığa lise yıllarında başlayacak, terfi ve maaşına zam isteyen çalışanlar ise verilen görevleri layıkıyla yerine getirip, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya özen gösterecek, sağlıklı hayat isteyenler ise istemekle kalmayıp, beslenmelerine dikkat edecek ve sağlıklarını tehdit eden kötü alışkanlıklarından kurtulmak için çaba sarfedecekler.

Televizyonda bazı ürünlerin reklamlarında insanların en zayıf yerlerinden, egolarından -tabiri caizse- vuruyorlar. Çok çarpıcı ve ilk duyduğunda insanın hoşuna giden bu reklamlarda mealen "Sen her şeyin en iyisine layıksın" diyorlar. Bu düşünce yapısını insanların egosuna adeta empoze ettiler.

Öyle ki; bu ülkede işi gücü, belirli ve düzenli bir geliri olmayan insanların dahi kredi kartı sahibi olmaları yadırganmıyor. Tahsili ve mesleki manada bir donanıma sahip olmayan insanların iyi bir iş isteklerine hangi yeni yıllar cevap verebilir. İsteyenin bir yüzü... ama isteklerimiz uğrunda herhangi bir emek sarfetmek düşüncesinde değilsek sadece kendimizi kandırmış oluruz. 

Yeni yılda arzu ve isteklerimizin gerçekleşmesini dilemek yerine yapacaklarımızı belirlesek ve kendimize hedef koysak daha doğru hareket etmiş oluruz. Kazanmak için çok çalışması gerektiğini bilen insanlar hedeflerine ulaşabilirler ve kalplerinden geçen yeni yıl dilekleri de mutlaka gerçekleşir.

Çalışıp, emek verenlerin tüm hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle...                         
                                 


6 yorum:

  1. Umut fakirin ekmeğidir derler. Yoksa başka mıydı bu söz? :)) İşigücü olmayan kredi kartı nasıl kullanabilir diyorsunuz. Ben bu noktada kitleniyorum. Çoluk çocuk, genç yaşlı herkesin elinde ıped, ıphone. Bu nasıl oluyor peki. Biz fakir ülke diye geçiyoruz değil mi? Mercedes en çok Türkiye'ye ihraç ediliyormuş." Ben şu işte çok gayret göstereceğim, sonunda da şunalrı istiyorum." diye dilek tutmalı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, umut fakirin ekmeğidir...Belki bir gün diye diye ömür tüketir.
      Şu da bir gerçek ki; fakirliği çok az ülke yok edebildi. İlhan bey, ben fakir bir ülke olduğumuzu düşünmüyorum. Sadece ülkenin geliri adil dağıtılmıyor. Ve de insanların meslek edinmeleri konusunda devlet ve zenginler son yıllarda ancak harekete geçtiler. Bu konuda geç kalındı.
      Yeni yılda, tüm isteklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle...

      YanıtlaSil

      Sil
  2. :D güzel bi bakış açısı.umarım yeni yıl herkese sağlık ve mutluluk getirir.

    YanıtlaSil
  3. Yeni yılda tüm dileklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle..sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  4. Kendilerini de o kadar donanımlı sanıyorlar ki...inanamıyorum...Ayrıca öğrenme isteği de yok. Bende size mutlu yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Rabia hanım;
    Nasılsınız? Benim içimden yeni yıl ile ilgili şunu yazmak geldi. Ben bu yıl gerçekten sağlık diliyorum. Her yıl çok şey dileriz ve isteriz ama dediğiniz gibi dilemek veya istemekle olmuyor, harekete geçmek lazım. Ben bile sağlık diliyorum ama sigara içmeyede devam ediyorum. Halbuki önce sigarayı bırakmam gerektiğini unutuyorum. İsteyelim ama isterken de biraz çaba sarfedelim. Ne güzel yazmışsınız. Sağlıklı ve kendimizi farkedeceğimiz ve olumlu, ılımlı olabileceğimiz yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...