11 Aralık 2011 Pazar

VAKKO...Yılbaşı Öncesi Güzel Bir Gün...

Geçen cumartesi günü gelin görümce Bağdat caddesinde yürüyüş yapmak üzere buluştuk. Kadın ve sağlık programlarıyla haşır neşir olan bir kadın olarak yürüyüş eylemini sağlıklı yaşam ve spor olarak algılıyorum elbette. Ancak, bu defa ki yürüyüş güzergâhı Kadıköy yakasının moda merkezi olan Bağdat Caddesi ve yürüyüş zamanı da öğleden sonra olunca ister istemez şıklık da önem arz ediyor.



Kış mevsimi olmasına rağmen güneşli güzel bir sonbahar havasında yürüyüşümüze başladık. Arkadaşım halen çalışma hayatında olduğu için dolayısıyla giyim onun hayatında daha fazla önemli. Böyle olduğu için de bizim yürüyüş mağaza vitrinlerinin önünde durakladığımız bir bakalım diye girdiğimizde reyon aralarında dolaştığımız gezintiye dönüştü. Böyle olunca, ben de sağlıklı yaşam ve spor algılarımı kapatarak giyim-kuşam ve hediyelik eşya satılan mağazalarda yılbaşı öncesi zevkli bir gezinti yaptım.


Bu yürüyüşün benim için önemi aslında ne spor ne sağlık yürüyüşü ne de mağaza gezmekti. Benim için öncelikli olan yılbaşı için yapılacak süsleme ve ışıklandırmaların seyrine dalmaktı. Diğer şehirleri bilemem ama İstanbul'da yılbaşı öncesi başta Beyoğlu, İstiklâl caddesi olmak üzere tüm caddeler yol boyunca belediyeler tarafından ışıklandırılır. Tüm mağazalar, en ufak bir tuhafiye dükkanı bile vitrinini süsler. Yılbaşı öncesi, ışıklarla süslenmiş caddelerde süslenmiş vitrinleri seyretmek bir İstanbul ritüelidir.


Maalesef, Bağdat caddesi henüz ışıklandırılmamıştı. İçim biraz buruk yürürken bir de ne görelim? VAKKO!!!, Suadiye-VAKKO Mağazasında muhteşem bir görüntü yaratmışlar. 3 katlı bir köşk olan mağaza bembeyaz bir hediye paketi gibi karşımızda yükseliyordu. Hava kararmaya başladığı için ışıkları daha da belirginleşmişti. Ve hepsinden de önemlisi Kar Yağıyordu!!! 


Mağazanın önünde birikmiş insanların arasına biz de katıldık. Çoluk-çocuk, genç-yaşlı hepimiz sanki bir büyünün içindeydik. Üzerimize kar yağıyordu. İnsanlar bu anı sevdikleri ile paylaşmak için cep telefonları ile kar yağışı bitmeden anı ölümsüzleştirmek çabasındaydılar. Hayrettir bu gün yanımda fotoğraf makinem vardı ve kalabalıkta biraz zorlanarak da olsa bir kaç kare de ben çektim.

Akşam, güneş çekilince soğuyan hava ve belki yalandan da olsa biraz evvel ki kar yağışı nedeniyle biraz üşümüş, birazcık da acıktığımız için -önceden belirlenmiş ama benim için sürpriz olan- şık bir mekanda çok lezzetli bir yemekle bu günü noktalamış olduk.





O gün her şey çok güzeldi!!!





8 yorum:

  1. ablacım yazı ve resimler süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Merhaba; ben de gezmeyi ve yürümeyi severim :) sizi takibe alıyorum o zaman :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülsen, hoşgeldiniz :)Başka bir yazımda da belirttiğim gibi yürümek, gezmek ve sonucunda yorgun-argın eve düşmek en sevdiğim şey :)

      Sil
  3. Ne iyi yapmışsınız yürüyüşe çıkmakla.Ben de görmüş oldum bu güzel görüntüleri.Çok güzel süslenmiş.

    YanıtlaSil
  4. NAsıl yapay kar yağdırdılar acaba çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel kareler yakalamışsınız :))

    YanıtlaSil
  6. Yılbaşı görüntüleri çok hoş..

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...