4 Aralık 2014 Perşembe

AYRILIK...Anneler ve Kızları...

Pencerenin önündeydi. Gecenin karanlığına gözleri alışınca, yolun karşısında park etmiş arabayı gördü. Şansına bu gece ay vardı. Gecenin karanlığını az da olsa dağıtan ay ışığında arabanın ön koltuklarında iki kişinin oturduğu farkediliyordu. Bunlar, bir çiftti. Sakin görünüyorlardı, kavga ediyormuş gibi bir halleri yoktu. Erkek bir şeyler anlatıyordu. Genç kadın durgundu, söylenenleri çaresizce kabullenmiş gibi biraz önce dik duran başını hafifçe eğip yavaşça adamın omuzuna bıraktı. Bu teslimiyet belli ki adamın hoşuna gitti. Parmaklarını kadının saçları arasında dolaştırırken, yandan görünen yüzünde coşkudan uzak, yumuşak bir ifade vardı. 






Arabada oturan çifte olanca dikkatini vermiş olan penceredeki kadın birden suçüstü yakalanmış gibi irkildi. Arabadaki genç kadın erkeğin yanağına ufak bir öpücük kondurduktan sonra onu saran kollarının arasından sıyrılmış arabadan iniyordu.

Karşı kaldırıma geçmek için bir an durdu. Gecenin bu ilerlemiş saatinde caddeden hızla geçen tek-tük arabanın geçip, gitmesini bekledikten sonra caddeyi geçerken bir ara başını kaldırıp apartmana doğru yukarı baktı, aynı anda birinci katın perdesinde bir hareket gördü.  
-Uyumamış, diye söylendi kendi kendine. Apartman kapısını anahtarıyla açtı içeri girdi. 

Oturduğu dairenin kapısına geldiğinde kapı aralıktı. Antrede ayakkabılarını çıkarırken koridorun sonundaki mutfakta annesi sürahiden bir bardağa su dolduruyordu. Anne, susamış gibi değil de heyecandan ağzı kurumuş insanların yaptığı gibi büyük bir yudum aldı. Titreyen elleriyle bardağı masaya bırakırken koridorda kendine doğru yürüyen kızına baktı. 

Gözlerinde meraklı bakışlar, iyi bir haber alacağından emin insanların yüzündeki gülümseme ile mutfaktan çıkıp, kızına doğru yürüdü. Soru sormayı hiç sevmezdi, kızının kendiliğinden gelip konuşmasını tercih ederdi ama bu akşam bekleyemeyeceğini hissediyordu. Bu yüzden işi şansa bırakamazdı. 

Konuşmadan, sadece bakışlarındaki sorularla kızının önünde durdu. 
-Çok susamışım, diyen genç kadın ani bir hamle ile annesinin arkasına geçip, mutfağa girdi. Annesinin gözleriyle sorduğu soruya vereceği cevap, onu susatmıştı. 

Mutfakta, bardaktan aldığı kocaman bir yudum suyun ardından, 
-Ayrıldık, dedi. 

Sesi sakindi. Anne, hiç beklemediği bu cevap karşısında ne yapacağını bilmez bir halde yüzündeki gülümseme ile kalakaldı.







2 yorum:

  1. Kısa bir durum öyküsü olmuş. Daha farklı öyküler yazmaya devam etmenizi öneriyorum.

    YanıtlaSil
  2. Bu kadarcik mi??? Eeee sonra, devami olsun bence

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...