31 Aralık 2014 Çarşamba

MUTLU YILLAR!


Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yılın son günleri herkes için heyecan vericidir. Bakmayın siz "Yeni yıl da neymiş" diyenlere. Onlar, olaylara dar çevre ve dar çerçeveden bakan insanlar. Çünkü, insanlık tarihinde takvim kullanılmadığı zamanlarda bile yeni yıl kutlamaları yapılmıştır. 



İnsanlar değişen mevsimleri takip ederek tabiatın uyandığı bahar aylarını şenliklerle kutlamışlar. Yeni mevsimin toplumlarına bereket getirmesi için adaklar yapıp, zengin sofralarda yiyeceklerini birbirleriyle paylaşmışlar.

Bu gün bizim yaptığımız da aynı şey... 

Yeni yılın, ailemize ve sevdiklerimize iyilikler ve güzellikler getirmesi temennisiyle -kesemize göre- donattığımız sofralarda yiyeceklerimizi paylaşıyoruz. Ailemizle birlikte olmak istememizin sebebi belki de yeni yılın getireceklerini bilmediğimiz içindir. Bir nevi, korku ve endişelerimize karşı aile dayanışması. 

Yaşadığımız çağın bütün teknolojik imkanlarına rağmen hep bir bilinmeyenle karşı karşıyayız. Biz sadece şu anı biliyoruz. Yarın yaşayacaklarımız için hiçbir bilgimiz olmadığına göre de iyi şeyler için ancak temenni ve dua edebiliriz. 

Mutluluk, huzur ve barışın egemen olduğu bir dünya temennisiyle;
                                 YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...