11 Mayıs 2014 Pazar

EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ ANNELERİMİZİN; Anneler Günü Kutlu Olsun!

Değişen hiçbir şey yok... 

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü için yazımın başlığına aldığım sözleri ilçe belediyesi bez afişlere yazdırıp, her yıl olduğu gibi ilçe merkezine giden caddelere yol boyunca belli aralıklarla astırmış. Geçen yıl bu afişlerin üzerimde bıraktığı etki üzerine hissettiklerimi anlattığım yazımdan sonra pek bir şey değiştiğini zannetmediğim için bu yıl da aynı afişleri görünce yazılanların anlamsızlığını hissedip, soruyorum; 




Yılda bir gün hatırladığınız annelerin, en değerli varlıklarımız olduğunu ilan etmeniz önemli değil. Önemli olan değerli olduklarına annelerin inanması. Aslolan onların kendilerini değerli hissetmeleri. Afişleri yazdıranların samimiyetinden şüphem yok. Annelerinin onlar için değerli olduğuna inanıyorum ama bildiğimiz, gördüğümüz, halinden haberdar olduğumuz bazı kadınlar adeta hepimize hesap soruyorlar.

Baba evinde kendinden küçük erkek kardeşinin hizmetine verilen. Yasal hakkı olan ilkokula bile gönderilmeyen. Çocuk yaşlarında, babası yaşında koskoca adamlara eş -karı- olarak peşkeş çekilen. Çocukluğunu yaşayamamış, ne evlilik kurumunun sorumluluğunu taşıyabilir ne çocuk bakımından anlar evli-barklı küçücük anneler, kimlerin en değerli varlıkları ki; Anneler gününü kutluyorsunuz.

Kız doğurduğu için eşi ve ailesi tarafından aşağılanan, erkek doğurması için her sene hamile bırakılan, olmadı üzerine kuma getirilen sık ve çok doğum yaptığı için hayatını kaybeden anneler, kimlerin en değerli varlıkları ki; Anneler gününü kutluyorsunuz.


Din üzerinden kendini aklamaya çalışan yaşlı-başlı, dedesi yaşındaki adamın tacizine uğradığı halde sağlam raporu verilen kız çocuğu, bütün yaşadıklarından sonra eğer anne olabilirse, kendini en değerli varlık olarak görebilecek mi ki; Anneler gününü kutluyorsunuz. 

Sayın Baylar-Bayanlar, bırakın hamasi lafları. En değerli varlıklarımız annelerimiz ağlıyor, haberiniz var mı!





6 yorum:

  1. Rabia hanım o kadar güzel yazmışsınız ki benzer şeyleri dün bloğumda yazıp paylaşacaktım cesaret edemedim nedense. Bunun sebebi bu günde annelerin bunların gündeme gelmesine tepki verebilecek olmalarıydı. Ama ne yazık ki gerçekler sizin belirttikleriniz ve bence özellikle bu günde tartışılması gerekir. Kutluyorum sizi bu acı ama gerçekçi paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey, sizde öyle güzel, övgü dolu bir yorum yazmışsınız ki :) Sizin cesaretinizden hiç kuşkumuz yok, sadece anneleri üzmekten kaçınmışsınızdır.
      Binde birini yazdığım olayların azalmasını ve münferit olaylar halini almasını diliyorum.
      Övgü dolu yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye bosuna dememisler...
    Bugün olanlarda cabasi;ne diyelim artik.Umarim hersey cok güzel olur ve hicbir ana aglamaz...Aglayan,gülen bütün analarin günü kutlu olsun,böylesi güclü bir duyguyu iclerinde yasattiklari icin...
    Sevgiyle ve dostca kal Sevgili Rabia

    YanıtlaSil
  3. Her şeyin ticarete döküldüğü bir zamanda çok anlamlı çok naif bir psot olmuş. Anneler günü anneye yalnızca çiçek ya da hediye alınan bir gün olmamalı. Daha anlamlı olmalı. Anlamına uygun kutlamalıyız. Gelenekler konusunda bazen isyan ediyorum. Her adet adet olduğu için yaşatılmamalı!

    YanıtlaSil
  4. UZGUNUM butun bunlari yasayan kizlarimiz ve kadinlarimiz icin cok ama cok uzgunum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Allah yardımcımız olsun acımız büyük .
    img src=”http://www.chat.gen.tr/wp-content/uploads/2014/05/yasta.png” /Sitenize ekleyin lütfen.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...