2 Mayıs 2015 Cumartesi

GÖZTEPE 60. YIL PARKI...Renkler Çıldırmış!

Balkondaki sardunyalarımın tomurcukları bir bir açılıp, kıpkırmızı renkleriyle gözümüz gönlümüz açılınca, başka renklerde başka çiçeklerle balkonu daha da şenlendirmek için bir saksı daha aldım. İkinci saksıya hercai menekşe dikmeye karar verdim ve fideleri satın almak için sokağa çıktım. Çiçek bahanesiyle çıkıp bahar havasının verdiği coşkuyla yürümeye doyamayıp, yolu uzatınca kendimi nerede buldum dersiniz.


Park girişinde merdivenlerden görünüş

Bir iki fide için yollara düşen bencileyin, karşımda Göztepe 60. Yıl Parkı'nı görünce gözlerime inanamadım. Parkın girişinde fide satışı da yapılıyordu. Bir kaç basamak merdivenle inilen parkı önce yüksekten merdiven başından fotoğraflamak istedim. Öyle güzel tasarlanmış tarhlar vardı ki seçmekte zorlandım



Parkta hummalı bir çalışma vardı. Peyzaj mimarları, yardımcıları ve bahçıvanlar kendilerini işlerine vermişler çalışıyorlardı. İşin büyük bir kısmını bitirmişlerdi ama yapılacak daha çok iş vardı. İşlerinde ehil oldukları anlaşılan gencecik işçi çocuklar bilhassa dikkatimi çekti. Üzerlerindeki sarı renkli, belediye amblemli iş tulumları ile öyle şevkle çalışıyorlardı ki; zannedersiniz İstanbul'u bir baştan bir başa çiçeğe garkedecekler.

Kırmızı Laleler

Merdivenlerin başında yüksekten beyaz laleli tarhın fotoğrafını çektikten sonra beş-on basamak aşağıda parkın içinde yürümeye başladığımda gördüğüm renkler başımı döndürdü. Çiçek dikim işlerinin başında park kapalı mıydı bilmiyorum ama işin büyük bölümü bittiği için olsa gerek park fotoğraf çeken, banklarda dinlenen, güneşlenen kadınlar, erkekler ve çocuk parkında ebeveyniyle koşuşturan çocuklarla doluydu. 


Başdöndürücü renkleriyle Laleler

En güzeli de bebeğini emziren anneydi. Çiçeklenmiş ağaçlar ve rengarenk laleler içinde genç bir anne ve sütüyle beslediği bebeğinin yekpare olmuş halleri görülmeye değerdi. Onları, makineyle çekemedim ama gözlerimin çektiği resmi beynim hafızaya aldı bile.


Kırmızı ve beyaz lalelerin 

Parka ilk adım attığım anda gördüğüm kırmızı, mor, turuncu, beyaz, sarı, lila, alaca renkli laleler karşısında gayrı ihtiyari "renkler çıldırmış" diye düşündüm. Laleler renk olmuş parkı rengarenk boyamışlar renkler de lale olmuştu, dimdik dalın ucunda yemyeşil yapraklarının korumasında. 


Beyaz Laleler

Fotoğraf makinemle parkın yollarında dolaştım, çiçekleri önce doyasıya seyrettim sonra da fotoğraflarını çektim. Haydi beraberce parkta dolaşmaya başlayabiliriz.



















Mor ve beyaz lale çiçek desenleri


Sarı laleler


Mor laleler


Harika tasarımlarda renk çümbüşü
Sarı- Turuncu laleler


Kırmızı- beyaz kırçıllı laleler
Ağaçtan heykel


Beyaz lale


Eflatun laleler
Dikim işleri biten tarhlardaki çimleri biçen işçiler
Parkın ortasında, şekillendirilmiş ağaçlar, beyaz çakıllı yollar ve kırmızı laleler.
Turuncu laleler
Sarı lale ve beyaz papatyalardan harika bir tasarım


Pembe- beyaz desenli laleler
Kırmızı Laleler


Parkın dışında işlevini anlayamadığım küçük bir mekanın duvarlarının kaplaması
Parkın dışında yayaların dinlenmesi için ağacın etrafını çeviren bank
Toprakla buluşmayı bekleyen çiçek fideleri

Bu arada, alacağım fideleri unutmadım ama meğer benim istediğim hercai menekşenin vakti geçmiş. Uzun uzun lale fideleri de benim saksıya uygun düşmeyeceği için ellerim boş eve döndüm. Ümidim yarın kurulacak semt pazarında. Saksıyı boş bırakmak olmaz!





6 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel.Cıvıl cıvıl adeta.Çok beğendim çiçekleri.Mis gibi de kokarlar şimdi onlar:)

    YanıtlaSil
  2. Süper. Hafta sonu ben de oradaydım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiş halini görmek için yeniden gittiğimde, beraberimdeki arkadaşım ile seyretmelere duyamadık. Parkın aşağılarında, çalışmalar devam ediyordu ama gördüklerimiz bile yetti, gözümüz-gönlümüz açıldı :))

      Sil
  3. laleler bu ara süper bu parktada çok güzelmiş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Şehrin ortasında olan bu park, halkın nefes alması için en büyük nimet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilhassa hafta sonları genç ebeveynler çoluk çocuk güzel vakit geçiriyorlar.

      Sil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...