10 Şubat 2013 Pazar

MÜSLÜM BABA'ya Acil Şifalar...

Son günlerde televizyon reklamlarında seyrettiğimiz Müslüm Gürses'in hastanede yattığını bildiğim için reklama her rastladığımda içim eziliyor ve üzülüyorum. Aylardır hastane odalarında belki de kendini bilmeden yatıyor. Yılların yorduğu vücudu yaşamak için direniyor. Reklam kampanyasının bilhassa son bölümünde çok etkileniyorum ve her seyredişimde Müslüm Baba için dua ediyorum. Onun için acil şifalar dilerken, gayrı ihtiyari I love you Müslüm Baba diyesim geliyor.



Yukarıdaki satırları yazdığıma bakıp da beni Müslüm Baba'nın eski hayranlarından zannetmeyin. Benim için Müslüm Gürses, hayranları vücuduna jilet atan bir şarkıcı/türkücü veya daha doğrusu ne söylediğini bile bilmediğim, hayranlarının konserlerindeki vukuatlarını gazetelerden okuduğum bir sahne insanıydı. 

Ta ki; çocukluğumda ilk seyrettiğim film olan baş rolde Zeynep Değirmencioğlu'nun oynadığı "Ayşecik" filminde, ayşeciğin annesini oynayan Yeşilçam'ın o yıllardaki önemli oyuncularından ve benim de çok beğendiğim Muhterem Nur ile hayatını birleştirene kadar. 

Muhterem Nur ile evlenerek ona sahip çıktığını öğrendiğimde ki; Muhterem Nur, sinemanın krize girdiği yıllarda dansözlük yaparak Anadolu turnelerinde geçimini sağlıyordu, Müslüm Baba'ya minnet duydum ve bir nebze de olsa kendime yakın hissettim. Daha sonra, Teoman'ın şarkısını söylerken bizleri de "Paramparça" edince sanatının da farkına varıp, uzaktan da olsa hayranları arasına katılmış oldum. 

Memleketimiz insanının kahir ekseriyetinin fakrü zaruret içinde olduğu eski yıllarda aynı kaderi paylaşmış, ayakta kalmak için birbirlerine dayanmış bu iki insanın bu zor günlerden de sağsalim kurtulmalarını ve tekrar birbirlerine kavuşmalarını canı gönülden diliyorum. 


3 yorum:

  1. Bence yoğun bakımda yaşam savaşı verirken tv. lerde devamlı reklamının çıkması yanlış.Bu durumu suistimal ediliyor sanki. Ben de dinlemez hatta sevmezdim ama toplumumuzda ne kadar sevildiğini inkar edemeyiz. Olmasını umut etmiyorum ama vefat edince cenazesindeki çılgınlıkları düşünemiyorum. O gün jilet satışlarında patlama olacağı kesin. İnananların duasına ihtiyacı var sanırım. Kısa sürede iyileşmesini temenni ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Önyargiliyiz,hepimiz...Taniyip-bilmeden insanlar hakkinda yorum yapmak kolay,haksizlik bu;özünde iyi olan insanlar icin haksizlik ve maalesef bunu hepimiz yapiyoruz....
    Birdaha Müslüm Baba gibisi dünyaya gelmez:(( Acil sifalar diliyorum ya da bir mucize istiyorum....

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...