19 Ocak 2015 Pazartesi

HRANT DİNK...Ürkek Güvercin...

Milletimizin anında tepki verdiği ender olaylardan biridir Hrant Dink'in ölümü. Topyekûn olmasa bile milletimizin çoğunluğu bu cinayeti bir an bile tereddüt etmeden anında lanetledi. Meğer, biz bu adamı tanımış ve onun iyi bir insan olduğuna kalben inanmışız. O, bilmeden bildirmeden kalplerimize girmiş, yüreğimize dokunmuş. 



Cinayet haberini ilk duyduğumuzda evdeydik. Televizyon açıktı. Ekranın karşısında öylece kalakaldık. Televizyonun karşısında oturamadım, ayaktaydım. Daha da yaklaştım, gözlerim ekranda cadde üzerinde yüzükoyun uzanmış yatan adama dikkatlice bakıyordum. 

Ölmemiş olsa! 

Kıpırdayıverse! diye bekledim. 

Bunun için dua mırıldandığımı bile hatırlıyorum. 

-Allahım! ölmemiş olsun.

Heyhat! ölen ölmüş, giden gitmişti.

Ölüm hepimiz için var, buna iman etmişiz ama bizi kahreden ölüm değil ki; bir insanın, vatanı bildiği topraklarda yine bu vatanın insanları tarafından kalleşçe öldürülmesi. Ben de bu vatanın bir ferdi olarak bu cinayetten dolayı utanç duyduğum için Allah'a dua ettim. Bu adaletsiz ölüm gerçekleşmesin istedim. Hrant Dink ölmemiş olsun, biz bu utançla nasıl yaşarız, diye isyan ettim. 

Heyhat! yaşıyoruz... 






8 yorum:

  1. Dün bir aktivist Hrant'ın ölümü ile ilgili "Türkiye'nin Titaniği" ifadesini kullandı. Eğer katiller hala cezasını bulamazsa 100 yıllar boyu konuşulacak demektir bu.
    Ne büyük bir acı ne büyük bir utanç bizim için.
    Anmanızsa ne büyük bir erdem !

    YanıtlaSil
  2. o gün bende çok büyük acı yaşadım.. canımdan bir parça kopardılar sanki.. ama mutlaka bu ülkede bir gün adalet eşitlik demokrasi egemen olacak..

    YanıtlaSil
  3. Bilemiyorum,Onu öldürmekle ellerine ne gecti?????
    Türkiye´nin itibarini düsürmekten baska....Allah Rahmet eylesin,mekani cennet olsun

    YanıtlaSil
  4. Burada olduğum son 3 yıldır ölüm yıldönümünde gidiyorum. Halkın bu kadar bu olayı sahiplenmesi tek memnun olacağımız yanı olayın. Hele bu sene yağmura rağmen inanılmaz bir insan topluluğu vardı . Işık içinde yatsın.

    YanıtlaSil
  5. Malesef utanç vericiydi ama dediğiniz gibi oldu..

    YanıtlaSil
  6. Ölmeye öldürmeye alışkınız. Ve öldürmek için büyük bir neden bulma yeteneğine sahibiz.

    YanıtlaSil
  7. rabia hanım, yaşar kemal gadgetini izninizle kopyalıyorum. selamlar....

    YanıtlaSil
  8. Böyle değerli bilgili insanların haince yok edilmesi maalesef çok acı verici bir durum üzgünüz elimizden gelen sadece kuru bir üzgünüz:((

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...