7 Ocak 2012 Cumartesi

TAZE BAŞLANGIÇLAR...Eski Yıl Biterken...

Ömür akıp giderken bir yerde bir zaman diliminde insan kendi hayatını sorgulamak ihtiyacı hisseder. Bazen çok sevdiğimiz birinin kaybıyla bu sorgulamayı yaparız bazen de bir doğum günü ertesinde. Kendini hayatın akışına bırakmış, ne yaptığını, nereye sürüklendiğini bilmeden yaşayıp giden insanlar için durup düşünecekleri en uygun zaman dilimi bence yılın son günleri olmalı. 



Çünkü, takvim yılının bitmesi etkileyici ve inandırıcı, daha doğrusu ikna edicidir. Takvimin son yapraklarını koparırken veya ajandanın son sayfalarına not düşerken zamanın nasıl da hızlı aktığını kim düşünmemiştir ki? 


Aslında yeni yıl kutlamalarının altında yatan gerçek de bu. Yılların hızla akıp gitmesinin farkına vardığımızda hafif bir panik yaşadığımızı itiraf edelim. O panikle birlikte alıyor bizi bir düşünce. Ailemiz ve arkadaşlarımızla olan münasebetlerimiz, hangi yanlışları devam ettirdiğimiz veya hangi güzellikleri kaçırdığımız geçiyor aklımızdan ister istemez. Bu düşünceler doğrultusunda hatalarımızdan vazgeçerek, doğru işler yapmak için yeni yılda taze bir başlangıç yapmak isteriz.

Yeni yıl mesajlarındaki iyi dilekler de aslında kendimiz ve sevdiklerimiz için aldığımız yeni kararlardır. Kişinin karakteri yeni yılla birlikte değişmeyeceğine göre bu yeni kararları uygulamak hiç de kolay değil. Burada devreye irade girer ve yeni başlangıçlar için gerekli olan gücün içimizde olduğunu hissederiz. 

İnsanoğlu hayatının bir döneminde yanlış içinde olabilir, hatalar yapabilir ve hem kendisine hem de ailesine zarar verebilir. Burada önemli olan yanlışı görebilmek ve hatalarda ısrarcı olmamaktır. Pişman olup kendine bembeyaz sayfa açma iradesini göstermektir önemli olan. 

Gerçek pişmanlık kişinin aczini değil bilhassa irade üstünlüğünü gösterir. 





 

5 yorum:

  1. Doğru söylüyorsunuz iyi dileklerle beraber dileklerimizin gerçekleşmesi için de çaba sarfetmemiz gerekiyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yüreğinize sağlık Rabia Hanım ❤

    YanıtlaSil
  3. İçe dönüş sorgulamaları bende önceden planlanmamış zamanlarda olur. Ama söylediğiniz gibi karar almak için doğru zamanlar yeni yıllar....Verilen kararlardan vazgeçilmeyen mutlu, sağlıklı yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bir sürü niyetim ve de korkum var. İnşallah hepimiz için güzel bir yıl olsun. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Yıl sonu, yıllbaşı dönemlerinde muhasebe yapmak iyidir bence. Hele hiç yapmıyorsak . Arada bir dönüp hayatımıza bakmak hatalarımızı görmek , değişmek.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...