26 Nisan 2012 Perşembe

ÖLDÜRÜLEN KADINLAR... Toplumun Vebali!

Bir sen olsan bir de ben, 
Sevsek birbirimizi.
Ben sevmekle kalmasam; 
Öldürsem hem kendimi hem de seni.  
                                                                                                Ağustos /2011

Kadınlar öldürülüyor! Hem de kocaları veya sevgilileri tarafından. Genç kızlar veya kadınlar, kendi iradeleri veya ailelerinin tasarrufu ile seçilmiş -emanet edildikleri- adamlar tarafından acımasızca öldürülüyorlar. Fakirlik veya yaşlılık nedeniyle kendilerini güçsüz hisseden ebeveynler kızlarının ağır gelen sorumluluğunu bir erkeğe devretmek istiyorlar. 



Hiç düşünmüyorlar ki; canları, ciğerpareleri gözlerinden sakındıkları kızlarını o güne kadar tanımadıkları veya tanımış olsalar dahi iç yüzünü asla bilemeyecekleri bir erkeğe emanet ediyor olmak ne büyük bir gaflettir. 

Anneler babalar ne zaman öğrenecekler kızlarını herhangi bir erkeğe -eloğluna- emanet etmelerine gerek olmadığını. Hatta, kardeşlerine ve akrabalarına dahi emanet edilmelerine gerek yoktur. Kızlarını kendine güvenen, dürüst, eğitimli, meslek sahibi bir insan olarak yetiştirmeleri halinde onların hiç kimseye ihtiyaçları olmayacaktır. 

Kadın-erkek birlikteliği menfaat üzerine kurulmamalı ve bilhassa kadın, erkeğine asla muhtaç durumda olmamalıdır. En büyük gaflet, bir başka insan üzerinden hayatı mutlu yaşayacağını zannetmektir. 

Öldürülen kadınlarımız, bir erkeğe muhtaç olduğuna inandırılmış kadınlardır ve bunun vebali de toplumun üzerinedir. 






7 yorum:

  1. Sevgili Rabia,
    yazdigin her satira katiliyorum arkadasim.
    Hala ayni mantik var toplumumuzda "Basimda ya da Basinda iyi-kötü bir Erkek olsun"....sonuclari görüyoruz.Egitimliside ayni durumda kirsal kesimde ki de....Tabii bu birtek erkeklerin sucu degil,bir de onlara boyun egen hemcinslerini de satan bir kadin grubu da var maaleseff...

    YanıtlaSil
  2. Erkek ve kadın, aslında birbirleri için yaratılmışlardır. Kadın, erkek varsa kadınlığını anlar, aynı şekilde erkek de kadını varsa erkekliğini yaşayabilir.
    Ancak, bu gerçeklik yanlış anlaşılıyor ve kadının erkeğe muhtaç olduğu zannediliyor. Bu yanlış algı toplumun hafızasına yerleşmiş bir defa. Bu algının yok edilmesi zaman alacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Rabia hanım, öncelikle gayet güzel yazmışsınız, yazınızı çok beğendim..Benim de bu konuda bir kaç cümlem var..Kadın dinsel olarak kullanılıyor hala, erkeklerin kadınlar üzerindeki baskısı hep bu yüzden, kendi menfaatleri için kadını kullananlarla kaplı etrafımız..o yüzden hep karşı çıkacak kadın, güçlü olmak içinse okuyacak, cahil kalmayacak, kendini tanıyacak, korkmayacak..kimseye bağımlı kalmayacak..Gün gelecek o bir kısım erkekler kadına saygıyı öğrenecek..Bunun için kadınlar sosyal ağlarını genişletecek, bu düzene dur diyecek oluşumları yapılandıracak, örümcek kafaları silip atacak..ve dahası..vs vsmevzu uzun..iyi geceler..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bunun ada gaflet, bunun adı cahillik, bunun adı kara yazı mı ne bilmiyorum ama o kadar can sıkıcı bir durum ki... Çok uzağa gitmiyorum bunu anlamak için, ilk evliliğimde şidddeti yaşayan bir kadınım ben ve kaybetmekten korktuğunuz bir evladınız varsa arada ne kadar okumuş olursanız olun sessizce birşeylerin düzelmesini bekliyorsunuz.Ki ben bu konularda sosyal yapılandırma üzerinde aktif bir insan iken bunları yaşayan biriyim.Sonuç malum, akıbetinde boşanma.Ben kendimi şanslı görüyorum ki en azından maddi gücüm vardı ve bir anlık karar ile dur diyebildim, diyemeyebilirdim de.
    Sevgili Rabia, yazını okurken öyle etkilendim ki, her ne kadar hatırladıkça üzülsem de o günlere gidip geldim, dileğim hiçbir kadının böyle şeylere maruz kalmaması...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Rabia ne güzel yazmışsınız dile getirmişsin sonuna kadar katılıyorum evet biz kadınlar kızlar her konuda kendimizi yetiştirmeliyiz eğitmeliyiz cehaleti gerilerde bırakmalıyız.Bu sapkın davranışların bir nebze olsun önüne geçilir.Bu son olay beni öyle çok etkiledi hala kendime gelmiş değilim.Rabbim biz kadınları esirgesin bütün kötülüklerden yüreğine paylaşımına sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Maalesef yazınız güncelliğini hiç kaybetmemiş :(

    YanıtlaSil
  7. Bu kafayla daha da güncelliğini kaybetmeyecek gibi.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...