Biliyorum! kış mevsimi bitti ve ilkbahar günlerini yaşıyoruz ama başta da dediğim gibi ben ayrılıkları sevmiyorum, yaşadığım her neyse kolay kolay vazgeçemiyorum. Bu durum, mutfağa da yansıyor tabii. Çoğu insan, taze bakladan bıktı da taze fasulyeye başlamış iken, ben hala kış sebzelerine talim ediyorum. Her seferinde son derece kararlı bir şekilde turfanda sebze alacak iken kerevizle pırasayı tarttırırken buluyorum kendimi. Hele, karnıbaharsız hayata nasıl alışacağım bilemem.
Kış mevsiminden hatıra kalsın diye ayvalar çekilmeden son defa kaynattığım ve Ayva Marmelatı...son ayvalar...başlıklı yazımda tarifini verdiğim marmelat bittiği için bu defa da son portakallarla reçel kaynatmak istedim. Temiz ve hasarsız kabukluları seçerken kendimi bir kaptırmışım ki; geri bırakmaya kıyamadığım için bir dolu portakalla eve döndüm. Evvela, Portakal Reçeli...kahvaltı sofrasının tadı başlıklı yazımda tarifini paylaştığım reçelimi kaynattım. Şu anda, hem kahvaltı soframızı renklendiriyor, hem de ağzımızı tatlandırıyor.
Biz beğendik, deneyin siz de beğeneceksiniz.
Portakal Soslu Kedi Dili Pastası
MALZEMELER:
1 Paket Kedi Dili Bisküvisi
PASTA KREMASI MALZEMESİ:
Yarım Litre Süt
1 Yumurta
3 Yemek Kaşığı Un
5 Yemek Kaşığı Şeker
Damla Sakızı
PORTAKAL SOSU MALZEMESİ:
1 Su Bardağı Portakal Suyu
5 Yemek Kaşığı Toz şeker
2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
YAPILIŞI:
Borcam tepsiye kedi dili bisküvileri yerleştirilir.
Damla sakızı dövülür, toz şekere katılır.
Un, yumurta, süt iyice karıştırılır ve ocağa oturtulur.
Orta ateşte karıştırılarak pişirilir.
Kaynama başlayınca, damla sakızlı toz şekeri ilave edilir.
Bir kaç taşım kaynattıktan sonra ocaktan alınır.
Bisküvileri yerlerinden oynatmadan, yavaşça tepsiye dökülür.
Soğumaya bırakılır.
PORTAKALLI SOSUN YAPILIŞI:
Ufak bir tencerede nişasta ve toz şeker karıştırılır,
Taze sıkılmış bir bardak portakal suyu ile pişirilir,
Kıvam alıp, iki taşım kaynatıldıktan sonra soğumuş kremanın üzerine sıcak olarak dökülüp, üzeri düzeltilir.
Ilındıktan sonra, buzdolabına kaldırılır.
Afiyet Olsun...
Geçekten baharlar olmasaydı nice olurdu canlıların hali Allah o kadar güzel yaratmış ki her ayrıntı bizim için teker teker düşünülmüş
YanıtlaSilŞükürler olsun
Portakal sos harika bir aroma katmıştır tatlıya
Ellerinize sağlık Nefis
Rabia Hanım ellerinize sağlık, pek güzel görünüyor... Bu arada bahar mevsimi ile ilgili tespitlerinize sonuna kadar katılıyorum, bu geçiş dönemleri olmasa mevsimlere nasıl adapte olurduk bilemiyorum... Sevgiler...
YanıtlaSilBen de yapabileceğime inandığıma göre pratik bir tatlı. Meyveli her şey benim de favorim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPortakalla ilgili her sey benim vazgecilmezim, sizin tarifiniz en kisa zamanda denenecek haberiniz olsun!
YanıtlaSilBahar ayina gelirsek "eskiden asik olurduk her bahar" simdi o olmayinca ben fazla tad alamaz oldum, benim icin alerjilerimin tavana vurdugu, yuzumun gozumun sistigi bir mevsim oluyor kendisi. Her sey bir yana da her mevsim ayri guzel, sizin tarifleriniz de bir ayri guzel Rabia Hanim. Sevgilerimle.
nefis görünüyor deneyeceğim:)
YanıtlaSilohh mis ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilSevgili Rabia nefis hafif bir tatlı olmuş ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilRabia Hanım ellerinize sağlık Görünüş itibari ile tadı da güzel olduğu kanatın dayım saygılarımla
YanıtlaSilPastanın lezzeti görüntüsünden belli. Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSil