14 Haziran 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR...Muhteşem İkili...

Mevsimindeyiz ya ardarda yeniden yeniden enginar pişirme günlerindeyim. Biri bitiyor, yenileri alınıyor ve farklı tariflerle pişiriliyor. Zannedersiniz ki, enginar festivali var da yer gök enginar olmuş. Sebze pişirmek istediğim zaman gözüm sadece enginar tezgahlarında. Bu daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama bir an önce bitse iyi olur. Çünkü, yaz sebzeleri burnumda tütüyor. Her defasında son bir defa daha diyerek enginar tezgahına yöneliyorum. Yok yok! hakikaten bu son olsun.


Madem ki son defa pişiriyorum yine annemin usulünde olsun istedim. İyi ki de öyle düşünmüşüm zira iç baklalı enginarı özlemişim. Şu anda bu sayfada ziyaretçi olanlar yani tarifimi merak edip gelenler mutlaka enginarı sevenlerdir. Ancak, enginarı sevmeyen ve asla yemem diye direten çok insan var maalesef.

Vitamin ve mineraller açısından çok zengin olan Enginar, bir çok organımıza sağladığı yararlar ile de baş tacı edilecek bir sebzedir. İlkbahar ve yaz mevsimi süresince, bir rivayete göre yaşımız sayısınca enginar tüketmek vücudumuzda kış boyunca biriken nikotin, alkol ve yağın vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Enginarın sayılamayacak kadar çok olan faydalarını öğrenmek isteyenler için Google nasıl olsa hizmetimizde diyerek geçiyorum tarifime.


Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Malzeme;

6 Tane Çanak Enginar
250 Gr. İç Bakla
1 Tane Soğan
2 Bardak Su
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz, Şeker
Dereotu

Yapılışı;

İç baklaların kabukları soyulur, yemeklik doğranmış soğanla birlikte tuzla hafifçe ovularak tencerenin dibine yayılır.
Üzerlerine çanak enginarlar yerleştirilir. Toz şekeri serpilir, suyu ve yağını verdikten sonra üzerine tabak kapatılır.
Tencerenin kapağı da kapatıldıktan sonra orta ateş üzerine oturtulur.
Tencereden gelen sesler ile kaynama başladığı anlaşılınca ateşi kısılır.
Kısık ateşte suyunu çekip, yağına kalıncaya kadar pişirilir.
Yemek tenceresinde soğumaya bırakılır.
Soğuyan enginarlar çıkarılıp, servis tabağına yerleştirilir.
Enginarların üzerine soğanlı iç baklalar taksim edilir
İnce kıyılmış dereotu ile süslenen yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun!










LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...