Çaylı, kahveli balkon sefalarını hepimiz severiz ama arkadaşlarla önceliğimiz bütün kış iple çektiğimiz deniz sefalarıdır. Ne yapacaksak programımızı deniz saatlerine göre ayarlarız. Denizde günlük en az bir-birbuçuk saatlik yüzme seansları ve sonrasında güneşlenmenin ardından ancak bir program yaparız. Bu konuda hiç bir arkadaşım taviz vermez. Ancak, program yapmamızı her ne kadar deniz belirliyormuş gibi göstermiş olsam da esas belirleyici yatılı misafirlerdir.
Misafiri olan arkadaşımız bırakın komşularıyla görüşmeyi çoğu zaman denizini bile ihmal eder. Ev sahibi olarak kahvaltı dahil olmak üzere bütün gün hatta gece herkes odasına, yatağına çekilene kadar misafirlerinin hizmetindedir. Bu durumu katlanır kılan da gelenlerin sevdikleri olmasıdır. Çünkü, gelenler canı-ciğeri, yakınları, ailesidir. Cümbür cemaat yaşanan günler zor gibi görünse, ev sahibi çok yorulmuş olsa da güzel bir yemeğin damakta bıraktığı tad gibi keyifli geçen günlerin ardından güzel anılar kalır.
Tatlısı, tuzlusuyla ve tavşan kanı çaylarımızla keyfimize keyif katan sofrada her şey çok güzeldi ama hoş kokulu, pamuk gibi yumuşacık ve ağızda dağılan kek ayrıca çok hoşuma gitti. Veda sırasında, ikramlar için iltifat ve teşekkür ederken kekin tarifini de istediğimi hatırlıyorum.
Düşünmeye ne gerek var tarifin sahibine soruver dediğinizi duyar gibiyim. Sorarım sormasına da yukarıda anlattığım gibi çoluklu-çocuklu yatılı misafirlerini ağırlayan arkadaşımın tarifi arayıp, bulup bana verecek kadar zamanı olduğunu hiç zannetmiyorum. Mecburen iş başa düştü deyip, aklımda kaldığı kadarıyla kekimi pişirdim. Dün balkonumda ağırladığım iki arkadaşımla çay keyfi yaparken tuzlulardan ve salatalardan sonra sofraya getirdiğim kek çok beğenildi.
Dün misafirlerimi ağırlamakla meşgulken fotoğraflayamadığım kek dilimleri bugün sütlü kahve yanına da çok yakıştı.
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
MALZEME;
3 ADET YUMURTA (Oda sıcaklığında)
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ (İki parmak eksik)
1 SU BARDAĞI YOĞURT (Oda sıcaklığında)
1 SU BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ RENDE
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET KABARTMA TOZU
YAPILIŞI;
YUMURTALAR TOZ ŞEKERLE BİRLİKTE İYİCE ÇIRPILIR.
SIVIYAĞ, YOĞURT, HİNDİSTAN CEVİZİ RENDESİYLE ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR.
KABARTMA TOZU İLE KARILMIŞ UN İLAVE EDİLİR.
BU SON AŞAMADA ELEKTRİKLİ ÇIRPICI BIRAKILIP, EL İLE ÇIRPILIR.
AKICI KIVAMLI OLAN HAMUR YAĞLANMIŞ KALIBA DÖKÜLÜR.
180° FIRINDA TAKRİBİ 40 DAKİKA (FIRININ EBADINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR) ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.