24 Kasım 2015 Salı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ Öğretmenlerimize Kutlu Olsun...

Cumhuriyet sayesinde elde ettiğimiz önemli kazanımlardan biri de Arap harflerinin terkedilerek, Latin harflerine geçilmesidir. Halkın, yeni harflerle okuma-yazma öğrenmesi için vatan sathında okuma-yazma seferberliği başlatıldı. Yetişkinlerin öğrenci olduğu bu okullara Millet Mektepleri denildi. 24 Kasım 1928 yılında çıkarılan bir kanunla da Atatürk, Millet Mektepleri Başöğretmeni ilan edildi. Bu tarihi gün özellikle seçilerek 1981 yılında çıkarılan bir kanunla 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kabul edildi.


Blog kayıtlarımı gözden geçirdiğimde farkettim ki; Öğretmenler Gününü anmak için daha önce herhangi bir yazı yazmamışım. Anma günlerine karşı değilim ama nedense bu konuda biraz hasis davranmışım. Halbuki, toplum hayatında ortak sevinçler çok önemlidir. Böyle günlerde toplumun tüm katmanları, zengini, fakiri, köylüsü, kentlisi aynı şevk ve heyecanı duyar. Bakmayın siz eğitim yoksulu bir ülke olduğumuza okullarımız bizim için ibadethane kutsallığında olup, öğretmenlerimiz de hayat yolunda rehber kişiler olarak her zaman baş tacı edilmişlerdir.

Toplumumuzda anma günlerine önem veren, özel mekanlardaki kutlama törenlerinde bu günleri coşkuyla yaşayanlar olduğu gibi çeşitli nedenler ileri sürerek karşı çıkanlar da olabiliyor. Senede bir gün anmanın, anılmanın haksızlık olduğunu düşünenler çok var aramızda. Bence bu kişiler karamsar, mutsuz ve neşeden korkan insanlar. Milletçe kutlanılan anma günlerinde sevinç ve neşe evlerden sokaklara, okullara ve tüm vatan sathına yayılarak hepimize bayram coşkusu yaşatır.


Öğretmenler Günü de diğer anma günleri gibi memleketimizi ortak bir sevinçte buluşturmaktadır. Öğretmenlerimizi hatırlayıp, onlara olan minnet duygularımızla beraber sevgimizi ve saygımızı sunmamıza vesile olan önemli bir gündür. Bir öğretmen için memleketin dört bir köşesine dağılmış, yetişkin bireyler olup, ailelerini kurmuş, ana-baba olmuş tüm öğrencileri tarafından hatırlanacağını bilmek ne muhteşem bir duygudur.

Bazıları hatırlamakla yetinmeyip öğretmenini ziyaret edecek. Saygı ve sevgilerini göstermenin ve bir nebze de olsa minnet borcunu ödemenin sevincini yaşayacaklar.

Öğrencileri için var olan öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ Kutlu Olsun!






1 yorum:

  1. Bazı anma günleri artık sıksa da öğretmenler günü o kadar önemli ki. Bu insanlar hiç olmazsa senede bir gün de olsa anılmayı sonuna kadar hakediyorlar. Kutlu olsun.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...