27 Ekim 2014 Pazartesi

İNCİR REÇELİ 2...Ölüler Aldatılmaz...

Bodrum denizinin kıyıya vuran dalgalarını izlerken film bitiverdi. Filmi izlediğim sinema bir AVM de olduğu için çıkışta bir iki mağaza gezerim diye düşünmüştüm. Düşündüğüm gibi de yaptım ve ilk gördüğüm mağazaya girdim ama girmemle çıkmam bir oldu. Dünyevi-maddi ihtiyaçlar orada, o anda çok manasız geldi. Film boyunca hissettirilen aşk, ölüm, yas, acı, keder, yaralanmış kalplerin feryadıyla ben baştan-ayağa aşk olmuşum, aşk dolmuşum meğer.




Malum, film eleştirmeni değilim. Sadece sinemaya gidip, beyaz perdede film seyretmeyi seviyorum. Etkisinden kurtulamadığım filmleri de bloğumda paylaşıyorum. Eleştirmen olmadığım için bir film kısaca nasıl anlatılır bilmem. Bana kalsa filmi kare kare anlatırım. Her şeyin ilki varmış diyelim ve filmi anlatmaya başlayalım.

Metin,(Halil Sezai Paracıkoğlu) sevdiği kadını Duygu'yu kaybettikten sonra uzun süren bir yas dönemi yaşamaktadır. İncir Reçeli filmini çekmiştir ama hayata karşı hiçbir arzusu kalmamıştır. Barda sahne alıp, kendi şarkılarını söyleyen Metin'i takip eden bir hayran kitlesi vardır ama o her gece sabaha karşı evine dönerken yalnız ve sarhoştur. 




Metin'in yeknesak hayatı, Gizem'in (Şafak Pekdemir) barmaid olarak barda çalışmasıyla değişmeye başlar. Gizem, sevgilisini motosiklet kazasında kaybetmiş, acısını içine gömmüş, kendi ayakları üstünde durmaya çalışan, yalnız bir kadındır. 




Geçmişlerinde benzer şeyler yaşamış bu iki insan arasında yeni bir aşk olabilir mi?




Filmde ana konu haricinde başka hikayelerde var. Ve bu hikayeler bütünlüğü bozmadığı gibi filme zenginlik katmışlar. Filmi zenginleştiren, seyredenleri etkileyen diğer unsurlar, Halil Sezai'nin şarkıları ile aşka ve insana dair edilen laflar. 




2011 yılında vizyona giren ilk İncir Reçeli filmi, seyirciden yoğun bir ilgi görmüştü. Bu defa filmin başrolünde yine müzisyen ve oyuncu Halil Sezai Paracıkoğlu yer alırken, kadroda kendisine bu sefer Şafak Pekdemir eşlik ediyor.




Yönetmenliğini ve senaristliğini yine Aytaç Ağırlar'ın üstlendiği filmin yapımcısı BKM

Uzun lafın kısası, İNCİR REÇELİ 2, İyi ve güzel bir film...







8 yorum:

  1. İncir Reçeli 2 seyirciden olumlu eleştiri alan ve yoğun ilgi gören bir film. Ben de en kısa sürede seyretmeyi düşünüyorum. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. En kısa sürede izleyeceğim kesinlikle.

    YanıtlaSil
  3. Ben bu filmi izleme konusunda biraz ön yargılı davranıyorum sanırım :) İncir Reçeli'nin çok severek hatta ağlayarak izlemiştim... Sanki böyle seriye dönüşünce tadı kalmaz gibi düşünmüştüm ama, güzel yorumlarınız sonunda fikrim değişecek gibi görünüyor :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Vallahi ben fragmanı beğenmiştim. Sizin yorumunuzu da gördükten sonra gitmeye karar verdim :D

    YanıtlaSil
  5. Bende merak ettim, mutlaka bakacagim ilk firsatta :)

    YanıtlaSil
  6. İlk film gerçekten çok etkileyiciydi. Halil Sezai'nin nasıl böyle güzel rol yaptığına çok şaşırmıştım. Henüz ikincisine gitmedim ama çok istiyorum. Daha bir süre devam edecekmiş. Teşekkürler bu güzel tanıtım için.

    YanıtlaSil
  7. Güzel yorumlamışsınız. İlkini sevmemiştim, bu sizin yorumunuzla ilgimi çekti. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler,ilkini çok sevdim,ikinciyi de seyretmeliyim o zaman

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...