17 Temmuz 2015 Cuma

RAMAZAN'IN ARDINDAN... Bugün Bayram Çocuklar!!!

Ramazan ayının misafirliği bitti. Ya Şehr-i Ramazan diye coşkuyla ve mutlulukla karşıladığımız Ramazan ayının misafirliği bitti bitmesine de önemli olan misafirimiz bizden memnun kaldı mı? 



Her yıl Ramazan ayını memnuniyetle karşılarım. Onbir ay fütursuzca yaşayanlar için bir mola vermenin gerekli ve faydalı olacağına can-ı gönülden inanırım. Maddi ve manevi dünyamızın böyle bir durup-dinlenmeye, yavaşlayıp-düşünmeye ihtiyacı olduğunu düşünürüm. 


Oruç ibadeti bütün bunları yapabilmek için gerekli zemini sağlıyor bence. Oruçlu vücutta organlar daha yavaş çalışıyor ve bazı alışkanlıkları terketmek zorunda olduğumuz için hayatın temposundan uzaklaşıp, -yüzmekten yorulan bir insanın kıyıya çıkması gibi- mola veriyoruz. Bir kızılderili atasözünde dediği gibi hayatın hızına yetişemeyen ruhumuzu -oruç kıyısında -bekliyoruz. 



Ramazan ayının misafirliği bir ay gibi uzunca bir süre olmasına rağmen ardından gelen Bayram'ın coşkusundan olsa gerek Ramazan ikliminden çıkıverdik bile. Ramazan'ın son günlerinde başlayan bayram hazırlıkları, bayram alışverişi derken ardından misafirler ve bayram sofraları ile tamamlanan neşeli ortamlarda Ramazan'ın üzerimizdeki uhrevi etkisi birazcık kayboluyor. Bayram ertesi ise yaşanmış güzel günlerin tatlı yorgunluğu ile hayatımıza bıraktığımız yerden devam edeceğiz. 


Ne mutlu! Ramazan'ı layığı ile ağırlayanlara, Bayram'ı neşeyle kutlayanlara...

Ne mutlu! hem kendi hayatını, hem de başkalarının hayatını Bayram edenlere...

Ne mutlu!!!




3 yorum:

  1. Son cümlelerdeki gibi ömrümüzün 1/3 ü böyle geçse; acı çeken insan çok az olurdu. İyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  2. Böyle ramazanda mola vermek tabii ki iyidir ama sonra aynı yaşama dönülüyorsa bence bir anlamı olmuyor. Ben gene de oruç tutanlar adına bittiğine sevindim. Çok sıcak yaptı ve çok uzundu. Bir de iftar ve sahur için yapılanları sosyal medyada izledikçe Ramazan ayının kerametine inandım. Bu kutsallık olmasa bunları bu sıcakta yiyen insanların ölmesi gerekirdi. Oruç tutanların oruçlarının kabul görmesini diliyorum, sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Rabia Serteli geçmiş bayramın kutlu olsun,sevgilerimle.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...