24 Ekim 2013 Perşembe

DÜN SABAH YOLDA GİDERKEN...Çok Komik Bir Şey Oldu!

Her zamanki yürüyüş güzergâhımda bir tempo tutturmuş gidiyorum. Kaldırım geniş, ben kaldırımın sağından yani caddeyle birleşen tarafından yürüyorum. Kaldırımın sol tarafına apartman ve dükkanların kapıları açılıyor. Bilhassa dükkan önlerinde belli bir yaya trafiği oluyor. Hele ki; bu dükkan, ürünlerini kapı önüne taşırmış bir market, bir baharatçı veya kaldırıma masa çıkarmış bir büfe ise. 



Yürüyüşün istenen etkiyi yapabilmesi için temponun değişmemesi lazım. Bir hızlı bir yavaş, yürüyüşün ciddiyetini bozduğu gibi moral etkisi de kalmıyor. Çünkü, başladığım tempoda yürüyemezsem yararı olmayacağına inanıyorum. Neyse, dediğim gibi dün sabah kaldırımda yürürken, karşımdan bana doğru gelen bir bisikletli belirdi. Bisikletli de öyle böyle değil, enine boyuna iri bir erkek ve bindiği bisikleti de kendine uygun, profesyonel olduğu belli büyükçe bir bisiklet. 

21 Ekim 2013 Pazartesi

SÜTLÜ TATLI...Siyah-Beyaz...İki Katlı!

Yaz aylarını geçirdiğimiz tatil beldesi aslında köyün sahili. Tüm eski medeniyetlerde olduğu gibi köy denizden gelebilecek saldırılara karşı tepede kurulmuş. Hem bizim köy, hem de uzak yakın diğer köylerde, hububatın yanısıra sebze ve bazı meyveler ile kavun-karpuz da yetiştiriyorlar. İlk yıllarda az olan sebze üretimini zaman içerisinde arttırdılar. Yaz sonuna kadar taze yerli sebze bulabiliyoruz. 



Yaz boyunca taze taze tükettiğimiz bir diğer ürün de süt. Köylüler, çiftçiliğin yanısıra hayvancılık da yapıyorlar. Yaz aylarında bu sayfalarda paylaştığım Süt Reçeli ve Evde Yoğurt Mayala başlıklı yazılarımda da belirttiğim gibi bu tarifleri denemek için yaz mevsimini beklemiştim. Yine, yazılarımdan hatırlayacaksınız, Su muhallebisi, Keşkül ve Güllaç da yapmıştım. Su Muhallebisinin merasimli servisini sevdiğim için defalarca pişirdim ve komşularıma ikram ettim ama Su Muhallebisini ilk defa görüyor olmalarına çok şaşırdım.

10 Ekim 2013 Perşembe

Pegasus'la İstikamet Yurt Dışı!



Pegasus sizi yılların gezgini Turistof Kolomb’la tanıştırıyor. Hazırlanın, çok eğleneceksiniz!


Pegasus’un yurt dışı uçuş ağı dur durak bilmedi, tam 44 noktaya ulaştı! Uçuş ağı genişlemeye devam ederken, gezme isteğiyle yanıp tutuşan ve Pegasus’un harika fırsatlarını kaçırmak istemeyenler için yeni sürprizler de unutulmadı!

#istikametyurtdışı diyenler buraya!

2 Ekim 2013 Çarşamba

BOŞ EV...Kim Ki-duk...Natacha Atlas

Gazetemde okuduğum habere göre, Eylül ayının ortalarında İstanbul'da düzenlenen Türk-Kore Film Haftası nedeniyle iki ülke sinemasına ait filmler hafta boyunca bir kaç salonda gösterime girecekti. Zaten, tüm şehirde her bir köşede türlü çeşitli etkinlikler yapılıyor. Biri bitmeden, diğeri başlıyor ama tercihini yapıp, gitmeye karar verip, programını ayarlamadığın sürece hiçbirine katılamazsın! ... Çünkü, burası İstanbul! burası Büyükşehir!



Katılamadığım bir festivalden bahsetmenin biraz garip göründüğünü biliyorum. Ancak, bu etkinlik haberi vesilesiyle yıllar önce seyredip, çok beğendiğim bir filmi hatırladım. Filmin yönetmeni dünyaca ünlü Kim Ki-duk'un ismini haberde okuyunca etkinliğe katılamadığım için gerçekten çok üzüldüm. Gerçi gala gecesine zaten katılamazdım ama açılışa katılmak için geleceği bildirilen yönetmenin İstanbul'da oldugunu bilmek bile beni heyecanlandırdı. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...