30 Aralık 2013 Pazartesi

YENİ BİR YIL GELİYOR... Giden Yılın Ardından...

Bir kaç gün sonra bu yıl da bitmiş olacak diğer yitip giden yıllar gibi. Her giden yılın ardından hissettiklerimin ve her gelen yılı karşılarken ki dileklerimin farklı olduğunu hatırlıyorum. Bu farklılık, hayatımın değişik evrelerinde -çocukluk, gençlik, erişkinlik- olduğu gibi yıldan yıla da değişebiliyor. Mesela, çocuklar için yeni yılın -soyut bir kavram olarak- herhangi bir şey ifade ettiğini zannetmiyorum. Sadece, yılbaşı kutlamalarının coşkulu eğlencelerinde keyiflenirler ve sebebini bilmedikleri bu eğlencelere büyük bir iştiyakla katılırlar. Bazı büyüklerin, geçip giden yıla sitem edercesine hafif kederlenmelerine ise hiçbir anlam veremezler.



Yeni yılı gerçek manada sevinçle karşılayanlar ise tabii ki gençlerdir. Bir yıl daha büyüdükleri için çok sevinçlidirler. Hayat onların ayakları altına serilmiş kırmızı bir halıdır ve onların yapacağı sadece bu halı üzerinde yürümektir. Onlar daima ileriye bakıp her gelen yeni yılda başka başarılar, başka mutluluklar yaşamak isterler ve yaşayacaklarından da emindirler. Yeni yılı karşılarken hayata ve kadere meydan okurcasına çılgınca eğlenirler. Bu davranışlarında gençliğin fiziksel gücü ve enerjisine duyulan güven vardır ama için için toyluklarından gelen zayıflıklarının da farkındadırlar.


Ancak, yıllar geçtikçe insanlar ileriye baktıkları kadar geriye de bakmaya başlarlar. Çünkü, arkalarında da uzun yıllar birikmiştir ve bu yıllarda kaçırdıkları bir çok başarı ve mutluluk fırsatlarını hatırlarlar. Ama, genlerindeki o olağanüstü yaşama sevinci -hayata bağlılık ve umudun yaşatılması- sayesinde bütün bunlar için üzülmek yerine ders alınması gereken tecrübeler olarak kabul ederler ve yeni başarı ve mutluluklara bıkıp usanmadan koşmaya devam ederler.

Başarı ve mutluluk peşinde koşmaya devam edeceğimiz bir yıl daha geliyor. 


Haydi yaşamaya devam!!!




8 yorum:

  1. Mutlu yillarrrrrrrrrrrrr,yeni basarilar ve heyecanlar diliyorummmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketimizin insanı için acı ve gözyaşının az olduğu, sevinç ve mutluluğun çok olduğu başarı hikayeleriyle dolu bir yıl diliyorum.
      Hep beraber, topyekun bir mutluluğun yaşanması dileğiyle...

      Sil
  2. Çocukluğa dönüp bir baktığımızda her şeyin çok daha farklı ve güzel olduğunu düşünmek ne kadar doğru bilmiyorum. Tek fark şu an çok fazla şey hatırlamıyor olmak. Eski günleri özlerken bir yandan da acıların ve üzüntülerin yaşandığını ama hatırlamadığımızı bilmek güzel sadece.
    Şimdi bakıyorumda çocukluğumda ki bir kareye, bir sürü kaybettiğim insan var :( sadece yanımda olanlarla mutlu oluyor ve onların değerini daha fazla biliyorum.
    Dünya beim bildiğim eski Dünya değil artık. Çok fazla savaş, iktidar kavgaları, doğal felaketler ve kişisel çıkarlarla dopdolu.
    Yinede topluca yaşadığımız bu Kaos'un ortasında mutlu ve her şeyin daha insanca yaşandığı yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya hep bu günkü gibiydi, ne daha az kötü, ne daha fazla iyi. Hep böyleydi, fark sizin dünyayı yeni öğreniyor olmanız. Büyüyorsunuz ve öğreniyorsunuz. Bu öğrenim süresi bazılarında erken başlar, bazılarında ise gecikebilir. Bir günde çocukluğunun bittiğini anlatan insanları duymuşsunuzdur.
      Bahsettiğiniz kaosun içinde sağlam kalabilmek için bir liman bulmanız gerekmektedir. Öyle bir limanınız yok ise siz o limanı yaratacaksınız. Bu liman, ailedir. Ailenizle,size mutlu yıllar diliyorum.

      Sil
  3. yeni yıl aynı zamanda bazı insanlar için yeni hayaller demek sanırım.herkesin yeni yılı şimdiden kutlu olsun.)

    YanıtlaSil
  4. Yeni yıl yeni umut demek.. İnşallah herşey istediğin gibi olur canım

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Rabia yeni yıl yeni umutlar desek te değişen aslında pek bir şey olmuyor.Yeni yılda sağlık,huzur,mutluluk olsun yeter diyenlerdenim ben.Mutlu yıllar sağlıkla,huzurla geçsin günleriniz.

    YanıtlaSil

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...