10 Mayıs 2013 Cuma

TAVUK SALATASI...Tadı Damakta Kalan Lezzet!

Geçtiğimiz günlerde eski bir arkadaşımı ağırlamak kısmet oldu. Hayat gailesi denilen ve bilhassa İstanbul gibi büyük şehirlerdeki insanları etkileyen işler-güçler nedeniyle bir türlü biraraya gelemediğimiz arkadaşım ile nostalji dolu bir-kaç saat geçirdik.  






Birbirinden habersiz ama karşılıklı istek olmuş olunca nasip oldu buluştuk. Bu güzel buluşmada çaya düşkünlüğünü bildiğim arkadaşım için uzun sohbetler yapacağımız bir çay sofrası hazırlamayı uygun gördüm. Eski günleri yâd ederken, bizi yormayacak hafif ikramlıklar hazırlamak istedim. Ortak bir arkadaşımızı da aramıza alınca üç çocukluk arkadaşı olarak bol bol eski günlerden, biraz da bu günlerden bahsettiğimiz keyif dolu bir sofra başı sohbeti yaşadık. 


Acil olarak gerçekleşen bu buluşmada fazla bir vaktim olmadığı için hemen aklıma geliveren eski tariflerden bir kaç çeşit hazırladım. Masamızda yerlerimize otururken, oval cam tabağı parmağıyla işaret eden arkadaşım memnuniyetini ifade eden bir gülümseme ile "Tavuk Salatası" dedi. Böylece, bir önceki -yıllar önce- ziyaretinde de aynı salatayı yaptığım ortaya çıktı. 






Bu demektir ki; bir defa salatamın tadına bakan bir daha unutamıyor, daha görür görmez memnuniyeti yüzünden okunuyor. 

Sizde sofralarınızın unutulmaz olmasını istiyorsanız, aşağıdaki tarife bir göz atın.



TAVUK SALATASI

Malzemeler

1 adet kemikli tavuk göğsü
yarım demet taze soğan
yarım demet dereotu
mayonez
yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
kırmızı pul biber

YAPILIŞI

Tavuğun göğüs eti az suda kemiklerinden ayrılacak kıvama gelene kadar haşlanır. 
Genişçe bir kabın içine tavuk etleri çok ince olacak şekilde, adeta iplik iplik didilir. 
Tavuk etleri, tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir.
Üçte bir ölçüsünde yoğurt ve mayonez ilave edilir. Yani 3 kaşık yoğurta 1 kaşık mayonez.
Taze soğanlar çok ince doğranır, ezilen sarımsak ile birlikte içine konur.
Tüm malzeme çok iyi karıştırılır.
Servis tabağına konulan salatanın üzeri, bir-iki kaşık yoğurt ile sıvanır ve ince kıyılmış dereotu ve kırmızı pul biber ile süslenir.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...