25 Mart 2013 Pazartesi

KAKAOLU PUDİNG...Çikolata Tadında!

Televizyon reklamlarında göklere çıkartılan Kakaolu Puding'i tatlı olarak hiç düşünmemişimdir. Puding dediğin nedir ki; çocukların bile gayet kolaylıkla pişirebildiği, toz halinde poşette satılan ve süt ile karıştırılarak pişirilen hazır bir tatlı. Bizim coğrafyamıza ait bir tatlı olmadığı gibi memleketimizin şahane tatlıları yanında bence esamesi bile okunmaz. Belki sütlü tatlılar kategorisinde değerlendirilebilirse de bizim evde sütlü tatlı olarak akla ilk gelen sütlaç olduğu için pudingin hiç şansı olmadı. 






İyi bir sütle, iri taneli -baldo- pirinç ve şeker üçlüsünün beraberliğinden doğan sütlaç, ağır hamur tatlılarını yiyemeyenler için ve de bilhassa sıcak yaz günlerinde buzdolabında soğutularak, serinletici ve ağız tatlılığı için misafir ikramı olarak gayet uygun ve yeterli gelirdi. Ta ki; yazlık komşum elinde bir kaseyle çıkıp, gelene kadar.

Her yıl yaz boyunca gelen-giden'den, misafirlerden göz açtığında komşularına da yetişen bu marifetli, hamarat hanım;
- Puding pişirdim, size de getirdim, dedi. 
Bir poşetten kaç kase çıkıyor ki diye düşünürken;
-Zahmet etmeseydin. size ancak yeterdi dediğimde, 
-Fazla yaptım, hepimize yeter, dedi ve gitti. 

Uzun lafın kısası, komşumun tatlısının tadına bakmak için bir kaşık aldığımda daha önce yediklerime benzemediğini hemen anladım. Henüz ılık olan taze pişmiş, üzeri bembeyaz hindistan cevizi ile süslü kakaolu puding daha evvel tattığım pudinglere benzemiyordu. Ağızda yoğun bir tat bırakırken, tatlı olarak bir ağırlığı vardı. 

Çikolatanın tadını seven ve ağır hamur tatlılarından kaçanlar için ağızda bıraktığı tadın unutulmaz olacağının garantisini verebilirim.



KAKAOLU PUDİNG

Malzeme:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta

YAPILIŞI:

Un, pirinç unu, kakao ve nişasta bir arada karılır, üzerine soğuk süt ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar devamlı karıştırılarak pişirilen tatlıya şekeri de ilave edildikten bir-iki dakika sonra ateşten alınır ve içine hemen tereyağı konur. Mikser yardımıyla soğutulurken, ılınan tatlıya bir yumurta ilave edilir. Çırpmaya devam edilir. Kaselere boşaltılır. Üzerleri isteğe göre süslenerek buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir.

Tarifin sahibi yazlık komşum Havva hanıma sevgilerimle... 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...