30 Kasım 2011 Çarşamba

KADIN ÇİÇEK DEĞİLDİR...

Televizyonda kadına şiddet konusunda fikirleri sorulan bazı beyler şiddeti kınadıklarını ifade ederken "Kadın çiçektir" gibi bir garip söylem tutturmuş gidiyorlar. İşin garibi, kendi yalanlarına kendileri de inanıyorlar. Böyle işlerle -kadına şiddet ile- kendilerinin hiç alakaları olmazmış gibi "Kadına el kalkar mı? Kadın çiçektir" diyorlar. Bu lafı ilk söyleyen de yanlış hatırlamıyorsam meşhur bir türkücüydü kendileri. 



Şair şiirlerinde kadının dudağını goncaya benzetip, kirpiklerini kalbine saplanan bir ok gibi anlatabilir. Siyah saçlarını gecenin karanlığına benzetirken, varlığını güneşin doğuşu olarak tarif edebilir. Bunlar, teşbih -benzetme- sanatıdır ve şiirin dilidir.

1 Kasım 2011 Salı

HAVADAN SUDAN KONUŞMALAR...

Havadan Sudan konuşmalar deyince yazanın da okuyanın da üzerinde bir başıboşluk, bir serseri duygular uyanıyor. Yazan da okuyan da kendini kasmıyor. Çünkü, belli bir konu yok. O gün rüzgâr nereden eserse. Serseri duygular dedik de serseri kelimesi bende hoş duygular uyandıran bir kelimedir. Çünkü, serseri kelimesi içinde muzırlık biraz eğlence çokça da özgürlük barındırır. 



Ah özgürlük! hayatsın, neş'esin, sen uğruna can verilen, kan dökülensin. Ama sen, güvenilmezsin. Sen ihmale gelmezsin. Kıymetinin bilinmediği yerde durmaz, gidersin. Çünkü, özgürlük ölümü göze alabilenlerindir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...