19 Aralık 2011 Pazartesi

YANGIN VAR...

Filmin adını görünce gayrı ihtiyari -Nerede? diye sorasım geldi. Aslında, film de bu soruya cevap verebilmek üzere düşünülüp, kotarılmış. Gerçek bir gazete haberinden yola çıkılarak yapımına karar verildiğinde düşünülen yangın, memleketimizin içindeki yangındır. Doğu Anadolu'da yıllar yıllar öncesinden beri için için yanarken her geçen gün memleket sathına yayılan bu yangını anlamaya ve anlatmaya çalışan bir film Yangın Var.



Film, anlatmak istediklerini olabilecek tüm objektiflikle, hiçbir tarafta olmamaya özen göstererek ve duygusal bir dil kullanarak anlatıyor. Bunu yaparken de hem komik ve hem de çok acıklı hikayeleri, nasıl birbiri ardınca ve eşit dozda kotarmış ki filme doyamadık. 


En büyük savaşları bile insan üzerinden anlatan çok film seyretmişizdir. Bu filmler sayesinde savaşların acımasızlığı ve anlamsızlığı insanlarda savaşlara karşı -olması gereken- gerçek bir nefret yaratmıştır. Savaşları ancak, nefsi müdafaa olduğu takdirde gerekli ve geçerli sayabilmeliyiz.

Filmimize tekrar dönecek olursak, memleketimizin bir -acı- gerçeği olan bu yangını söndürebilmek için bunun gibi filmlere ihtiyacımız var. Bir ülke içerisinde, aynı topraklarda aynı havayı soluyan ve aynı suyu içen insanların sahip oldukları ortak zevklerini, komik veya hüzünlü hikayelerini anlatacak bu ve bunun gibi filmler sayesinde bu topraklarda düşmanlıklar bitebilir.

Yangın Var hem güzel hem de dürüst bir film...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Not: Gmail hesabı olmayan arkadaşlar yorum yazmak için yorumlama biçiminden anonimi seçerek yazabilirsiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...